ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΣΑΜΕΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


Σε συνέχεια της ενημέρωσης της ΕΣΑμεΑ μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών το πρωί της 1ης Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα το απόγευμα συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΣΑμεΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη με τα ακόλουθα στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Π. Κουκουλόπουλο, συντονιστή Οργανωτικής Γραμματείας, Φώφη Γεννηματά, Εκπρόσωπο Τύπου, Γ. Κουτρουμάνη και Α. Μακρυπίδη, για την προστασία των ΑμεΑ από τα επερχόμενα νέα μέτρα.



Η αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας ζήτησε από τα στελέχη, μιας και το ΠΑΣΟΚ μετέχει στην κυβέρνηση, να αναλάβει πρωτοβουλία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προς τον πρωθυπουργό έτσι ώστε οι δεσμεύσεις να τηρηθούν: Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους να προστατευθούν από τα μέτρα. Επίσης ενημέρωσε για την υπαναχώρηση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην αρχική δέσμευσή του ότι θα προστατευθούν τα ΑμεΑ και θα συνεχιστούν οι εξαιρέσεις που είχαν θεσπιστεί στην πρόσφατη νομοθεσία. Επίσης η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι έχει ενημερωθεί κ ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου - διότι και αυτός είχε μεταφέρει στο αναπηρικό κίνημα δέσμευση του πρωθυπουργού για την προστασία των ΑμεΑ από τις περικοπές.



Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: «Συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη και αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ είχαν σήμερα οι Π. Κουκουλόπουλος, συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας, Φώφη Γεννηματά, Εκπρόσωπος Τύπου, Γ. Κουτρουμάνης και Α. Μακρυπίδης.



Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, διαβεβαίωσαν την αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ ότι το Κίνημα όπως υποστήριξε τη διατήρηση των επιδομάτων, έτσι θα στηρίξει τις θέσεις της συνομοσπονδίας για τη διατήρηση των εξαιρέσεων και την ειδική μέριμνα που πρέπει να υπάρχει για τα άτομα με αναπηρία, ενόψει και της κατάθεσης στη Βουλή του νέου εφαρμοστικού για φορολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα».



Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ι. Βαρδακαστάνης με το πέρας της συνάντησης δήλωσε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται ακάματα. «Την Παρασκευή 2/11 επίκειται η συνάντηση με τη ΔΗΜΑΡ, ενώ βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου κ. Μπούρα. Την Δευτέρα συναντιόμαστε επίσης με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη».
    Στην κορυφή