ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΜΕΣA Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, από 1η Απριλίου αρχίζει δουλειά το ΔΣ της ομάδας εργασίας που θα επισπεύσει τη δουλειά του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) . Όπως μάλιστα ανακοίνωσαν στον Οργανισμό οι ασφαλισμένοι δεν θα καταβάλουν το εξέταστρο των πέντε ευρώ. Η ψήφιση του νόμου ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα, δυο ώρες μετά τα μεσάνυχτα στη Βουλή.

Οι τιμές των φαρμάκων, που ήταν μέχρι σήμερα αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης από την 1η Απριλίου μεταφέρονται στο υπουργείο Υγείας, ενώ το υπουργείο προχώρα και στη επανακοστολόγηση και επανατιμολόγηση 10.000 ιατρικών πράξεων.

Όπως δήλωσε ο Α. Λοβέρδος, η επανακοστολόγηση και επανατιμολόγηση ξεκινάει από τώρα, το Φεβρουάριο με 100 παρακλινικές εξετάσεις που υποκοστολογούνται και δε χρειάζεται Προεδρικό Διάταγμα για να τεθούν σ’ εφαρμογή, αλλά με απλή Υπουργική Απόφαση.
"Ο νόμος ρυθμίζει τα κεντρικά θέματα και δίνει εξουσιοδοτήσεις στη διοίκηση να τα ρυθμίσει. Στον ΕΟΠΥΥ θα μεταφερθεί το προσωπικό με τη σχέση εργασίας που έχει, και από δω και πέρα αρχίζουμε το διάλογο με βάση μας το καλό του πολίτη και του νέου συστήματος Υγείας", δήλωσε ο υπουργός σχετικά με τα παράπονα των ιατρών για τις ρυθμίσεις των αμοιβών τους.

Τέλος, η γγ του υπουργείου Εργασίας κυρία Αθηνά Δρέττα, εντοπίστηκαν δεκαπέντε γιατροί του ΟΑΕΕ, οι οποίοι έγραφαν συνταγές αξίας πάνω από 150.000 ευρώ το μήνα. Από το υπουργείο εξετάζεται η λύση της σύμβασής του με το ταμείο και η παραπομπή των υποθέσεων στον εισαγγελέα.

Όσον αφορά την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ κάθε μέρα που περνάει, υποσχέθηκε ο υπουργός, θα υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

"Φυσικά μέχρι χτες είχαμε κλειστά τα φαρμακεία, σήμερα έχουμε την απεργία των γιατρών. Είναι πολλοί γιατροί και στο ΙΚΑ και βέβαια και ελεύθεροι επαγγελματίες που απεργούν.
Είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν αυτές τις μέρες, σε αυτές τις συνθήκες να εξυπηρετηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.
Ωστόσο και τα στοιχεία που έχουμε από χτες το βράδυ, δείχνουν ότι ένας μεγάλος αριθμός από τους συμβεβλημένους του ΟΠΑΔ έχουν εξετάσει ασφαλισμένους του ΙΚΑ
", ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.


    Στην κορυφή