ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΖΗΤΑ Η ΠΟΕΔΗΝ


Σε κακόγουστο σήριαλ εξελίσσεται ο περιβόητος διάλογος για τις Συγχωνεύσεις – Συνενώσεις Νοσοκομείων του ΕΣΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «πριν καν ξεκινήσει ο διάλογος έχουμε διαρροές με τον γνωστό τρόπο που καταδεικνύουν ότι ο διάλογος έχει ήδη συντελεστεί και έχουν ληφθεί και οι αποφάσεις.
Όχι σε γενικές κατευθύνσεις, αλλά στις λεπτομέρειές του. Κατάργηση συγκεκριμένων Νοσοκομείων, πώληση περιουσιακών στοιχείων, χωροθέτηση νέων Νοσοκομείων.

Είναι κρίμα η δημοκρατία στη χώρας μας σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης, να δέχεται τέτοια πλήγματα και υπονομεύσεις. Ο Συνταγματολόγος υπουργός, όφειλε να διασφαλίσει την εγκυρότητα του κοινωνικού διαλόγου και όχι να τον υπονομεύει και απαξιώνει πριν καν συντελεστεί.
Το ερώτημα λοιπόν είναι μέγα και ουσιαστικό. Πως πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις και ποιοι τις πήραν;
Δικαιώνεται απόλυτα η ΠΟΕΔΗΝ όταν ανακοίνωσε τη μη συμμετοχή της στον ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ και μίλησε μετά λόγου γνώσεως για προειλημμένες αποφάσεις.

Μιλήσαμε επίσης για ανταγωνιστικά συμφέροντα στο ΕΣΥ που οδηγούν τον διάλογο όχι στην ΣΩΤΗΡΙΑ και την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του ΕΣΥ και δη σε εποχή κρίσης, αλλά στην ευαγγελική ρήση: «Διαιμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί τον ιματισμό μου έβαλον κλήρο».

Οι προτάσεις – αποφάσεις δείχνουν ότι νοιάζονται για την δυσπραγία των ασφαλιστικών εταιρειών και των εργολάβων, που σε περίοδο οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, αλλά και ανάληψης εργολαβιών, λόγω περικοπών του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Αδιαφορούν για την υπερχρέωση της χώρας και προτείνουν περαιτέρω δανεισμό μέσω ΣΔΙΤ (κρυφός δανεισμός του δημοσίου) για να εξυπηρετήσουν τα συγκεκριμένα συμφέροντα. Κατεδαφίζουν με περισσή ευκολία και θράσος ΔΗΜΟΣΙΑ Νοσοκομεία για να κτίσουν στις θέσεις τους ΙΔΙΩΤΙΚΑ με χρήματα των φορολογούμενων. Φαίνεται πως είναι ζηλωτές του μοντέλου διοίκησης του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και του ΩΝΑΣΕΙΟΥ.

Η αλήθεια είναι πως τα ελληνικά Νοσοκομεία είναι στο Μ.Ο ηλικίας από τα νεώτερα στην Ευρώπη. Περισσότερα από τα μισά είναι της τελευταίας 15ετίας. (κοινοτικοί πόροι). Το υψηλό κόστος συντήρησης οφείλεται στις ληστρικές συμβάσεις που υπογράφουν οι εκάστοτε διοικήσεις και τις περισσότερες φορές οι εργολάβοι χρησιμοποιούν το υφιστάμενο τεχνικό προσωπικό.

Κύριε Υπουργέ,
Η ΠΟΕΔΗΝ σας καλεί να ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΑΜΕΣΑ όλα αυτά τα τερατουργήματα και τις σοσιαλφιλελεύθερες συνταγές που δεν έχουν καμία σχέση με την ουσία των προβλημάτων της υγείας και να ενισχύσετε το ΕΣΥ σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Η έγνοια μας πρέπει να είναι στον άνεργο, τον χαμηλόμισθο, το χαμηλοσυνταξιούχο, τον άπορο, το μετανάστη, τον κοινωνικά αποκλεισμένο, στο πως όλοι αυτοί και είναι πολλοί, θα έχουν πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Όσοι έχουν την δυνατότητα να συνάπτουν ασφαλιστικά πακέτα θα βρουν τη λύση τους.

Ο διάλογος άρχισε ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ και συνεχίζεται την ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ.
Ελπίζουμε να μην καταγραφείτε στην συνείδηση των πολιτών και των λειτουργών του ΕΣΥ ως ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών Υπουργός.
Είναι ακόμη καιρός!!!!»


    Στην κορυφή