ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Πραγματοποιήθηκε, η εθιμοτυπική συνάντηση, του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ,με τον Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Τετάρτη 3 Αυγούστου.

Ο ΙΣΑ ζήτησε την απόσυρση της παρ. 1 του άρθρου 24 του νομοσχεδίου, που αφορά στο άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος και παραδίδει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα και στους κερδοσκόπους. Ξεκαθάρισε ότι εάν εμμείνουν στη διαδικασία απελευθέρωσης, του ιατρικού επαγγέλματος, θα προσφύγει στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη και θα προχωρήσει σε νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων.

Έγινε αποδεκτό από τον Υπουργό Υγείας, το αίτημα του ΙΣΑ,να δοθεί η αρμοδιότητα στους Ιατρικούς Συλλόγους, να παρέχουν την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος, στους γιατρούς και στους υγειονομικούς σχηματισμούς. Στο πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί εντός του μήνα, θα συμπεριληφθεί ειδική ρύθμιση για το θέμα.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, δεσμεύθηκε για την αναβάθμιση των διοικητικών και πειθαρχικών οργάνων των Ιατρικών Συλλόγων ,ώστε να δοθεί η δυνατότητα αυτοκάθαρσης ,από τα μέλη που παρανομούν ή παρατυπούν .Πρόκειται για σημαντικά αιτήματα δεκαετιών που αναβαθμίζουν το ρόλο των Ιατρικών Συλλόγων και κατ΄επέκταση το Ιατρικό Σώμα.

Παράλληλα ο ΙΣΑ, ζήτησε να δοθεί σε όλους του γιατρούς, η δυνατότητα συνταγογράφησης για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας , με την προϋπόθεση ότι θα ενταχθούν στον ελεγκτικό μηχανισμό του Οργανισμού. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αντιμετώπισε θετικά την πρόταση και δεσμεύθηκε να την υλοποιήσει ,με την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, το επόμενο χρονικό διάστημα.

"Θα βρισκόμαστε σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα , για να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία και ν αναβαθμίσουμε το ιατρικό λειτούργημα. Δεν πρόκειται ν αφήσουμε την πολιτική ηγεσία να νομοθετεί ερήμην του ιατρικού σώματος" δήλωσε ο προεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατουλής.


    Στην κορυφή