ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ


Την απόφασή τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης και στον ΟΚΑΝΑ, εκφράζοντας μ’ αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Πρόληψης – Θεραπείας και Επανένταξης. Συγκεκριμένα στις 24/6/2011 πρόκειται να προβούν σε 24η απεργία οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης και σε στάση εργασίας 11.00-15:00 οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ.

Στην κοινή ανακοίνωση των Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ αναφέρεται ότι «εν όψει του «εορτασμού» της κατ’ ευφημισμό Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών τα δύο σωματεία μας, δεν μπορούν απλά να παρακολουθούν αμέτοχα τις κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα και οξύνουν το πρόβλημα της χρήσης ουσιών.

Θεωρούμε υποχρέωση μας να καταδείξουμε στην κοινωνία τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής ιδιαίτερα στο χώρο μας.

Δεν θα επιτρέψουμε τη συρρίκνωση των δομών Πρόληψης – Θεραπείας και Επανένταξης, την υποβάθμιση της ποιότητας της Δημόσιας και Δωρεάν παροχής υπηρεσιών και την αποδιάρθρωση των εργασιακών μας σχέσεων.

Για αυτούς τους λόγους προχωράμε σε κοινές κινητοποιήσεις που εκφράζονται με 24ωρη Απεργία των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης την Παρασκευή 24/06/2011 και 4ωρη στάση εργασίας 11:00-15:00 για τους εργαζόμενους στον ΟΚΑΝΑ την ίδια ημέρα.

Διοργανώνουμε κοινή Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 24/06/2011 στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ Αβέρωφ 21 Αθήνα, στις 11:00 .

Παράλληλα την ίδια ώρα συγκεντρωνόμαστε στον ίδιο χώρο και απευθυνόμαστε στο Υπουργείο Υγείας για διεκδίκηση απαντήσεων για όσα έχουν αναφερθεί στον τύπο περί κλεισίματος ή συγχώνευσης του οργανισμού που συνεπάγεται αντίστοιχα συρρίκνωση των δομών πρόληψης με βάση το νομικό πλαίσιο που ορίζει την αλληλεξάρτηση τους με τον ΟΚΑΝΑ.

Ιδιαίτερα οι τελευταίες πιθανολογούμενες εξελίξεις μαζί με την υποχρηματοδότηση των δομών πρόληψης και το ελλειμματικό θεσμικό τους πλαίσιο, οδηγεί με βεβαιότητα σε λουκέτα.

Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι στις Κ. Υπηρεσίες του οργανισμού για να καταστήσουμε σαφές προς όλους ότι δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα που επηρεάζουν τις ζωές των θεραπευομένων και των εργαζομένων».



    Στην κορυφή