ΑΠΕΡΓΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"


Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" : "Δεδομένου ότι σήμερα, λιγότερο από 1 μήνες πριν την λήξη του Προγράμματος, δεν έχουμε ακόμα καμιά σαφή ανακοίνωση ή δέσμευση από τα αρμόδια Υπουργεία ( Εσωτερικών ,Εργασίας , Οικονομίας) σχετικά με το μέλλον των Δομών αλλά και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτές μετά από 8-10 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας. Επειδή πιστεύουμε ότι το ΒσΣ και οι εργαζόμενοι πρέπει να αποτελέσουν τη βάση και τον πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής της χώρας μας αλλά και επειδή το ΒσΣ και οι εργαζόμενοι πληρούν όλες τις προδιαγραφές αφού:

1. Είναι πρόγραμμα με δέσμευση(συμφωνία της χώρας μας με Ευρωπαϊκή Ένωση) να γίνει υπηρεσία. Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής(Για απασχόληση Κοινωνικές Υποθέσεις και ίσων Ευκαιριών) στις 12/11/2007 , 1647 στον κ. Δρόσο, Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων κ Ανάπτυξης Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών
2. εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί από ΑΣΕΠ, με πλήρες ωράριο, δώρα, ένσημα, επιδόματα.
3. που καλύπτουν αυταπόδεικτα πάγιες και διαρκείς ανάγκες
4. Εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό που φροντίζουν τους ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ της χώρας μας που χωρίς την ΒσΣ θα μείνουν στο έλεος της τύχης
5. που εξοικονομεί χρήματα στο κράτος από τον περιορισμό της αλόγιστης συνταγογράφηση φαρμάκων, από τον περιορισμό στις άσκοπες διακομιδές στο Νοσοκομείο μέσω της αγωγής και προαγωγής υγείας που εφαρμόζουμε, την αποφυγή εγκλεισμού των ηλικιωμένων σε Ιδρύματα και την παραμονή τους στο φυσικό περιβάλλον παρέχοντάς αξιοπρεπή διαβίωση.
6. τέσσερεις χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες πανελλαδικά (η συντριπτική πλειοψηφία) που παραμένουν στον τόπο τους στην περιφέρεια σε κάθε Νομό της χώρας δίνοντας ζωή και ελπίδα. Που περιορίζουν την αστυφιλία και μειώνουν την ανεργία δίνοντας Αναπτυξιακή πνοή στον τόπο τους.
7. Διαπίστωση-Έρευνα της ΚΕΔΚΕ που πιστοποιεί ότι με την λειτουργία του ΒσΣ εξοικονομούνται πάρα πολλά χρήματα.
8. Έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που δείχνει το ΒσΣ ως την πιο αποδεκτή κ δημοφιλή υπηρεσία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.
9. Έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Καθηγητή κ. Ξ. Κοντιάδη: Αξιολόγηση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση: δράσεις, ελλείμματα και επικαλύψεις), δείχνει την ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ ως την υπηρεσία με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ως την πλέον καινοτόμα υπηρεσία σε επίπεδο Δημοτικής Αυτοδιοίκησης).
10. Ειδικά στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας λειτουργεί ως αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στη φτώχεια και στην ανέχεια, βοηθώντας περισσότερο παρά ποτέ τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες λειτουργώντας ως δίχτυ κοινωνικής προστασίας, τα Σωματεία προκηρύσσουν:
24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη στις 7 Δεκεμβρίου με κινητοποίηση και συμμετοχή όλων των Σωματείων στην Αθήνα», και σημείο συνάντησης στο Σύνταγμα ώρα 10.00 π.μ. . ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:
’Αμεση λύση και εξασφάλιση όλων των εργαζομένων ΒΣΣ οι οποίοι είναι μέσω ΑΣΕΠ, με παραμονή στην εργασία τους όπως δικαιούνται μετά από 8-10 χρόνια αδιάλειπτης και συνεχούς προσφοράς, διότι παρέχουν ένα έργο το οποίο είναι μόνιμο, το οποίο έγινε χθες, γίνεται σήμερα και πρέπει να συνεχιστεί και αύριο.

Δημιουργία Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού που ήδη εργάζεται επί σειρά ετών στις κοινωνικοπρονοιακές δομές (Βοήθεια στο σπίτι κ.λ.π)
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι στην πλειοψηφία το λιγότερο 6 μήνες φέρνοντας τους εργαζόμενους πλέον σε οικονομική εξαθλίωση και ότι αυτό συνεπάγεται.
Επιτέλους να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση που να εξασφαλίζει όλους τους εργαζόμενους που ήδη εργάζονται, διασφαλίζοντας μόνιμα την απρόσκοπτη φροντίδα των ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ της χώρας μας".



    Στην κορυφή