ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΟΚΤΩ


Σύγχρονο και ιδιαίτερα ανησυχητικό το φαινόμενο οκτάχρονα κορίτσια να καταλήγουν στα νοσοκομεία με διατροφικές διαταραχές. Η ανορεξία και η βουλιμία εμφανίζονται πλέον σε κορίτσια που ακόμη δεν έχουν μπει στην εφηβεία, κι αυτό οφείλεται στην αγωνία που έχουν να μοιάσουν στα μοντέλα και τις εξαιρετικά αδύνατες διάσημες γυναίκες, με αποτέλεσμα να αποκτούν εμμονές με το σώμα τους και το βάρος τους, σύμφωνα με την Daily Mail.

Επιπλέον, εκφράζονται έντονες ανησυχίες ότι τα νεαρά κορίτσια παρερμηνεύουν τις διαιτολογικές-διατροφικές συμβουλές που παρέχονται από συμβούλους και διαιτολόγους, με αποτέλεσμα να επιβιώνουν τρώγοντας μόνο σαλάτες.

Το φαινόμενο πλέον εντοπίζεται σε ιδιαίτερα νεαρές ηλικίες όπως των οκτώ, εννέα και δέκα χρόνων, καθώς τα κορίτσια διαχειρίζονται με εντελώς προσωπικό τρόπο τα μηνύματα που προσλαμβάνουν από τα σχολεία τους σχετικά με τη διατροφή και τα κιλά και απλώς αποφασίζουν να σταματήσουν να τρώνε. Το πρόβλημα στα βρετανικά σχολεία έχει εγείρει την ανησυχία των αρμοδίων και γι’ αυτό οι νοσηλεύτριες των σχολείων επιτηρούν τα γεύματα των παιδιών, ώστε να παρατηρούν ποια τρέφονται λιγοστά ή ποια προσλαμβάνουν σωστές ποσότητες.

Η ανορεξία και η βουλιμία είναι δύο συνδεόμενες ασθένειες που μπορεί να αποβούν μοιραίες για τη ζωή του ανθρώπου. Το άτομο κινδυνεύει από έμφραγμα, αρρυθμία και υπόταση. Σχεδόν 1,6 εκατ. Βρετανοί υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές και το 1/5 αυτών θα πεθάνει από ένα συγγενές σύνδρομο.

Πηγή Real.gr


    Στην κορυφή