ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΣΕ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΚΑΙ ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ


Η αναστολή των εφημεριών αλλά και η ενδονοσοκομειακή νοσηλεία των δύο νοσοκομείων, ανακοινώθηκε στις 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, λόγω της αδυναμίας κάλυψης των υποχρεώσεών τους για τις λειτουργικές δαπάνες αλλά και για τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στα δύο γειτονικά νοσηλευτικά ιδρύματα είναι άκρως επικίνδυνη για την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών, σύμφωνα με τους πανεπιστημιακούς, ενώ όπως ανακοινώθηκε τις επόμενες ημέρες θα παρέχουν κανονικά τις υπηρεσίες τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Αρεταίειου και του Αιγινήτειου, εξετάζοντας όσους είχαν προγραμματισμένα ραντεβού.

Σήμερα το 50% των οργανικών θέσεων του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού είναι κενές (370) στο Αρεταιειο, ενώ το οικονομικό έλλειμμα του νοσοκομείου, εκτιμάται περί τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό που αφορά νοσήλια για οικονομικά αδυνάτους και απόρους.

«Αψηφώντας την μεγάλη ιστορία των δύο πανεπιστημιακών νοσοκομείων και την επιθυμία των κληροδοτών τους για την παροχή υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας, το Υπουργείο Παιδείας, προχωρά ολοένα και περισσότερο στη μείωση της χρηματοδότησής τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία (ΠΑΣΥΝΟ) του ΕΣΥ.


    Στην κορυφή