ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 1/10 ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, είχε σήμερα συνάντηση με τα μέλη του Προεδρείου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Κώστα Λουράντο.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Λυκουρέντζος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για την απόφασή του. Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι η επιτυχής έκβαση των προσπαθειών μας, όλων όσων μετέχουμε των υπηρεσιών και της αγοράς υγείας, εξαρτάται από την εμπιστοσύνη, την κατανόηση, την αυτοσυγκράτηση και τη συνεργασία.

Η Κυβέρνηση θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όχι μόνο των φαρμακοποιών, αλλά και όλων των παρόχων υγείας, στο μέτρο του δυνατού, γιατί περισσότερο από όλα μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των πολιτών, η καλή συνεργασία και η διατήρηση της αξιοπιστίας μας στο ακέραιο».

Από την πλευρά του ο κ. Λουράντος δήλωσε ότι «Μετά τη συνάντησή μας με τον Υπουργό Υγείας πήραμε διαβεβαιώσεις για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών μας και για την προώθηση των θεσμικών αιτημάτων του κλάδου, τα οποία θα δρομολογηθούν εντός των ημερών.

Βεβαίως εμείς μετά από αυτές τις διαβεβαιώσεις αναστέλλουμε την κινητοποίηση από τη Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου, και μετά από κάποιες μέρες θα εκτιμήσουμε την όλη τήρηση της διαδικασίας.

Θα έλεγα ότι περιμένουμε από την Κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, αφού και εμείς δείξαμε ότι κάνουμε μια κίνηση καλής θέλησης, να δείξει και εκείνη τη θετική στάση της απέναντι στα πολλά προβλήματα των φαρμακείων τα οποία αυτή τη στιγμή οικονομικώς πλήττονται βαριά».


    Στην κορυφή