ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΠΥΡΟΥ


Το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας με την είδηση του θανάτου του Καρδιοχειρουργού Παναγιώτη Σπύρου θα ήθελε να αποδώσει ένα μικρό φόρο τιμής αναφέροντας λίγα λόγια για το σημαντικό επιστημονικό του έργο.

O Παναγιώτης Σπύρου ήταν από τους θεμελιωτές της Kαρδιοχειρουργικής στην Ελλάδα καθώς στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 ίδρυσε την Καρδιοχειρουργική Κλινική στο νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης.

Η προσφορά του ήταν ανεκτίμητη, καθώς ασθενείς απ΄ όλη την Ελλάδα απευθύνονταν στην Κλινική αυτή για θεραπεία, ανακόπτοντας έτσι τη μαζική διαρροή ασθενών-καρδιοπαθών σε νοσοκομεία του εξωτερικού.

Πραγματοποίησε επίσης τις πρώτες μεταμοσχεύσεις στον ελληνικό χώρο, όταν ακόμη ήταν στα σπάργανα στη χώρα μας, με ελάχιστες υλικοτεχνικές υποδομές, ανοίγοντας νέους δρόμους στην επιστημονική κοινότητα.

Διετέλεσε επίσης καθηγητής Καρδιοχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας & Καρδιοχειρουργικής.

Το ΔΣ του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για τη χώρα μας.
    Στην κορυφή