ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 2ης ΔΥΠΕ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΓΝ ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ


"Τις τελευταίες μέρες και με αφορμή το εμπάργκο των προμηθευτών στα νοσοκομεία εξελίσσεται μια συνειδητή προσπάθεια υπονόμευσης του ΕΣΥ." ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας προσθετοντας πως :
"Με πρόσχημα υπαρκτές ελλείψεις που όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούσαν αναστολή υπηρεσιών επιχειρήθηκε ταυτόχρονα από πολλές πλευρές η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας προς τους ασθενείς. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η ανακοίνωση του διευθυντή της ΜΕΘ στο Γ.Ν Ασκληπιείο Βούλας κ. Αναστασάκη περί ανάγκης συνεισφοράς σε υλικό των ασθενών.
Η ανακοίνωση αναρτήθηκε για μια ημέρα και ύστερα από παρέμβαση του Διοικητή του νοσοκομείου κ Ν. Πόθου κατέβηκε την επομένη από τον ίδιο τον Διευθυντή αφού ήταν αβάσιμη. Την ίδια ημέρα ο Διοικητής συνέστησε ομάδα ελέγχου που εξέτασε τα αποθέματα ανά τμήμα και έκανε αναδιανομή υλικού όπου ήταν αναγκαίο, ενώ όλες οι παραγγελίες υλικού έχουν αποσταλεί στις εταιρείες και το νοσοκομείο εφοδιάζεται κανονικά.
Είναι φανερό ότι πραγματικός στόχος όλων των ενεργειών και όλων των ετερόκλητων συμμαχιών είναι η προσπάθεια εξυγίανσης των προμηθειών και ο έλεγχος της σπατάλης που ήδη έχει ορατά αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό η απάντηση είναι η ίδια παντού, πειθαρχικός έλεγχος αμέσως από την Τρίτη 26/42001 και αταλάντευτη στάση προς όλους."

    Στην κορυφή