ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΥ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΔΜΙΟΥ


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση κατεψυγμένου σπανακιού, στο οποίο ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση καδμίου.

Πρόκειται για κατεψυγμένο σπανάκι με την εμπορική επωνυμία 'Horeca Select Σπανάκι φύλλο', προέλευσης Βελγίου, που διακινήθηκε από την ελληνική εταιρεία 'Makro Cash & Carry', σε συσκευασία των 2,5kg. Ο αριθμός παρτίδας του προϊόντος είναι L1215A3D και η ημερομηνία λήξης είναι 03.02.2014.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής, απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ. Γιάννης Μίχας τόνισε ότι : 'Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ως εθνικό σημείο επαφής του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές, συντονίζει και οργανώνει τους ελέγχους που αφορούν στη διακίνηση μη ασφαλούς τροφίμου και συνεργάζεται άψογα με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου όλης της χώρας. Οι έλεγχοι του Ε.Φ.Ε.Τ. για την προστασία της δημόσιας υγείας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων'.

Πηγή: ΕΦΕΤ



    Στην κορυφή