ΑΗΔΟΝΗΣ: ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Μέχρι την Τετάρτη συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στην Αθήνα, οπότε έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υφυπουργό Μ. Τιμοσίδη. Κατα τη διάρκεια της σημερινής συνέλευσης των εργαζομένων αποφασίστηκε να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη χώρα. Ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδιος για θέματα Διατροφής και Άθλησης, κ. Χρήστος Αηδόνης συναντήθηκε σήμερα με το σύνολο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι, έξω από το κεντρικό κτήριο του Υπουργείου Υγείας. Αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Νίκου Πολύζου, ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα θέματα καταβολής επιδομάτων, αιτήματα πρόσληψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής.

Ο υφυπουργός μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: "Τα προβλήματα του ΕΚΑΒ, είναι γνωστά και χρονίζοντα. Η σημερινή κυβέρνηση τα αντιμετωπίζει. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία έχει ως προτεραιότητά της και πάντα δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα, να στηρίξει το χώρο της Υγείας κατά το μέγιστο δυνατό, έτσι ώστε οι υπηρεσίες προς τον πολίτη να μην υποστούν καμία επίπτωση. Με τα διαρθρωτικά νομοσχέδια επιτελείται ακριβώς αυτός ο σκοπός και επιπλέον αναβαθμίζεται η κοινωνική υπηρεσία σε όλα τα επίπεδα".

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, καθώς επίσης για την καταβολή του επιδόματος στολής μέχρι τις 15 Απριλίου 2011. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την αγορά 150 καινούργιων ασθενοφόρων για την ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, έργο που ήδη υλοποιείται μέσω του ΕΣΠΑ.


    Στην κορυφή