ΑΔΙΕΞΟΔΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Το υπουργείο Υγείας, αντί να ψεκάζει τα κουνούπια για τον ιό του Νείλου, ψεκάζει με δακρυγόνα τους γιατρούς, ώστε να μην ενοχλούν τον κ. Λοβέρδο όταν εκείνος ανακοινώνει συγχωνεύσεις και κλείσιμο Νοσοκομείων, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτριος Βαρνάβας.

Αυτό προσθέτει έγινε σήμερα στην Κρήτη, όπου έπεσαν τεράστιες ποσότητες χημικών εναντίον γιατρών από τα Νοσοκομεία της Κρήτης που πραγματοποιούσαν ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο χώρο όπου διεξάγονταν ο υποτιθέμενος «διάλογος». Τα ίδια συνέβησαν και στην Αθήνα, μπροστά στο υπουργείο Υγείας.

Κάθε μέρα επιβεβαιώνεται σημιωνει ο κ. Βαρνάβας ότι η πολιτική υγείας της κυβέρνησης είναι ολοσχερώς αδιέξοδη και αποτυχημένη. Ο κ. Λοβέρδος καλεί τους γιατρούς ως ντεκόρ στον «διάλογο» για τις συγχωνεύσεις και τον ακρωτηριασμό του ΕΣΥ. Βλέποντας όχι μόνον άρνηση αλλά και παράθεση τεκμηριωμένων προτάσεων για την ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος υγείας, εξοργίζεται και δείχνει αμείλικτη βαρβαρότητα, μετερχόμενος κάθε μέτρου καταστολής και τρομοκρατίας και καταλήγει:

Ως γιατροί όχι μόνον δεν θα πάψουμε να αντιδρούμε, αλλά τουναντίον θα κινητοποιήσουμε όλη την κοινωνία, ώστε να ακυρώσουμε τους θανατηφόρους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.


    Στην κορυφή