800.000 ΟΙ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


Νέα εκστρατεία με το σύνθημα «ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΟΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΑΣ ΘΕΣΗ ?», που έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους, κυρίως, συμπολίτες μας για τις επικίνδυνες συνέπειες της κατάχρησης του αλκοόλ θα παρουσιασθεί την ερχόμενη Τετάρτη 24 Νοεμβρίου.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και θα πραγματοποιηθεί, στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ Δήμου Αθηναίων, (Πειραιώς 100, Γκάζι, Αίθουσα Άγγελος Σικελιανός, Κτήριο Δ4), χορηγία του ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ με χορηγούς επικοινωνίας τα μηνύματα κοινωνικής προσφοράς του Ε.Σ.Ρ. Την έναρξη της εκστρατείας θα εγκαινιάσει ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κύριος Κατριβάνος Γεώργιος και θα χαιρετίσει Ο πρόεδρος της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ Φώτης Ιγνατίου, την παρουσίαση της νέας εκστρατείας θα πραγματοποιήσει η πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «ΝΗΦΑΛΙΟΙ – στην υγειά μας» Ξανθογιώργου Σιμώνη και ο κύριος Σταυρόπουλος Αντώνης, Διευθυντής Δημιουργικού της διαφημιστικής εταιρείας TRIBE ενώ την εμπεριστατωμένη σύνοψη από ιατρική άποψη για τον αλκοολισμό, θα καταθέσει ο κύριος Κοσκίνας Ιωάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Ηπατολογίας, Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Στην Ευρώπη, υπάρχουν 4 εκατομμύρια άνθρωποι που υποφέρουν εξαιτίας της χρήσης ηρωίνης (Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο, 1999) και 40 εκατομμύρια αλκοολικοί (Ε.Κ.ΤΕ.Π.Ν.,2004)!
Στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι περίπου 800.000 άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από το αλκοόλ
Στην Ελλάδα πάντα, τα αγόρια αρχίζουν να πίνουν σε ηλικία 12,2 ετών και τα κορίτσια έναν χρόνο αργότερα. Ένα ποσοστό 10 – 15% των αλκοολικών είναι ανήλικοι (Πανελλήνια Έρευνα στον Μαθητικό Πληθυσμό ESPAD – Ε.Κ.ΤΕ.Π.Ν. 2003).

Γι’ αυτό και, μέσα στα 5μιση χρόνια από την ίδρυσή τους, οι “ΝΗΦΑΛΙΟΙ - στην υγειά μας”, μεταξύ άλλων, απευθύνθηκαν σε μαθητές σχολείων, φοιτητές, στρατό, δήμους και φορείς σε όλη την Ελλάδα, δημιούργησαν 24ωρη ‘Ανοιχτή Γραμμή’ συμπαράστασης και Σταθμό Υποδοχής, συνεργάστηκαν με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Υπουργείο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών, το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και το Ελληνοαμερικανικό Πανεπιστήμιο (H.A.U.), καθώς και με εταιρίες παραγωγής και διανομής ποτών, με στόχο την ενεργή συμμετοχή τους στην ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειες της κατάχρησης του αλκοόλ. Παράλληλα, πραγματοποίησαν το ιδιαίτερα σημαντικό Συμπόσιο «Εθισμός ή Ασθένεια της Εξάρτησης;” ενώ διοργανώνουν δύο φορές το χρόνο «Επιμορφωτικό Κύκλο για τον Αλκοολισμό και την Συν-εξάρτηση» με συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων. Στα πλαίσια της πρόληψης η Μ.Κ.Ο. «ΝΗΦΑΛΙΟΙ – στην υγειά μας» έχουν εκπονήσει και τρέχουν με επιτυχία την καμπάνια «Ο ΝΗΦΑΛΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΨΕ» στην οποία συμμετέχει και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Οι “ΝΗΦΑΛΙΟΙ - στην υγειά μας” έχουν τιμηθεί από την πολιτεία με το Βραβείο Πρόληψης και τελούν υπό την αιγίδα του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.


    Στην κορυφή