75χρονη το δεύτερο θύμα του ιου του Νείλου


Η ανακοίνωση εγινε προϊσταμένη του Α΄ Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΑΠΘ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Αννα Παππά και αφορά 75 χρονη, που απεβίωσε στο νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών ) Θεσσαλονίκης, τον προηγούμενο μήνα. Η ασθενής είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό σύμφωνα με τους γιατρούς, ενώ τωρα οι νεκροί από εγκεφαλίτιδα ανέρχονται σε δύο, ενώ για την τρίτη ασθενή δεν υπήρχε διαθέσιμο αποθηκευμένο δείγμα οπότε δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση του ιού.

Τωρα νοσηλεύονται 10 ασθενείς με εγκεφαλίτιδα ή άσηπτη μηνιγγίτιδα, που σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις οφείλεται στον ιό του Δυτικού Νείλου, όμως επτά από αυτούς είναι σε άριστη κατάσταση και δύο πήραν χθές εξιτήριο. Τρεις είναι σε σταθερή κατάσταση, ένας σε σταθερή, αλλά όχι τόσο καλή κατάσταση και ένας σε σοβαρή.

Σημειώνεται πως το Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών και Πολιτικής Προστασίας της νομαρχίας Σερρών αποφάσισε να διαθέσει στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας εξειδικευμένο προσωπικό, με σκοπό την εκπαίδευση και οργάνωση τοπικών συνεργείων για αποτελεσματική καταπολέμηση ακμαίων κουνουπιών, που θα γίνει άμεσα, σε συνεργασία με εξειδικευμένα στελέχη των εταιριών καταπολέμησης κουνουπιών.

    Στην κορυφή