52 ΣΑΚΟΙ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ


Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η ανταπόκριση του κόσμου στη συλλογή φαρμάκων από τα Πετράλωνα ως την Κόρινθο, το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολης.

Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, ήταν σήμερα η ανταπόκριση εκατοντάδων ανθρώπων στη δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» από τα Πετράλωνα ως την Κόρινθο, το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο.

Με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Αγ Αικατερίνης στα Πετράλωνα ο Πρόεδρος το Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης και ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας έδωσαν το παρόν της αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, μαζί με τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πατέρα Κωνσταντίνο και πλήθος κόσμου που κατάθεσε «το φαρμακευτικό οβολό του» για να σώσει κάποιον ανασφάλιστο συμπολίτη του που δε μπορεί να τον πληρώσει.

Επίσης, στη συγκεντρωση φαρμάκων παρευρέθησαν εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και από τη δημοσιογραφική ζώνη του ΣΚΑΙ η κα Αννα Μπουσδουκου.

Η σημερινή συγκέντρωση φαρμάκων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του ΣΚΑΙ για τους ανασφάλιστους πολίτες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ξεπέρασε κάθε προηγούμενη προσδοκία τόσο σε ποσότητα φαρμάκων όσο και σε συμμετοχή πολιτών.

Στον Ιερό Ναό της Αγ Αικατερίνης, πρωτοστατούντος του Προϊσταμένου του Ναού Πατέρα Κωνσταντίνου, συγκέντρωσαν οι κάτοικοι των Κάτω Πετραλώνων 22 μεγάλους σάκους με φάρμακα, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με όχημα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για την περαιτέρω διαλογή και κατηγοριοποίηση.

Στο Νομό Κορίνθου η συλλογή φαρμάκων διεξήχθη από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κορινθίας και τον ΣΚΑΙ με τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου σε τρία σημεία, στην Κόρινθο, στο Κιάτο και στο Ξυλόκαστρο. Εκατοντάδες Κορίνθιων προσέτρεξαν και έδωσαν χιλιάδες φάρμακα και πολύτιμα αναλώσιμα υλικά όπως τανίνες σακχάρου, σύριγγες κα για τους ανασφάλιστους συνανθρώπους τους. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας που συγκέντρωσε 30 σάκους από τις τρεις πόλεις του νομού, αποφάσισε να παραδώσει το φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ για τις ανάγκες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Μετά τη διαλογή και κατηγοριοποίηση, το φαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από όλο το νομό της Κορίνθου παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης από την Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας κα Μπάρτζη, η οποία εξήρε το πρότυπο έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής λέγοντας ότι «η ανταπόκριση από τους κατοίκους όλου του νομού Κορίνθου ήταν μεγάλη και στις τρείς πολεις που ήταν τα σημεία συγκέντρωσης. Μετά τη διαλογή των φαρμάκων, σας τα παραδίδουμε γιατί πιστεύουμε ότι εσείς, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα βοηθήσετε αυτούς που πραγματικά χρειάζονται βοήθεια μέσα από τα επιστημονικά και κοινωνικά δεδομένα και στάνταρντς που θέτετε»

«Οι προσπάθειες των Πετραλωνιτών και των Κορίνθιων απέφεραν καρπούς. 52 μεγάλοι σάκοι με φάρμακα και υλικό συγκεντρώθηκαν για να διοχετευθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανοίγει το δρόμο όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε όλη τη χώρα και δημιουργεί μια αλυσίδα αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους της Κορινθίας που συμμετείχαν σήμερα σε αυτό το κοινωνικό έργο και αποτέλεσαν έναν σημαντικό κρίκο σε αυτή την αλυσίδα» τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης

«Μέσω των Ιερών Ναών της Αρχιεπισκοπης Αθηνών δημιουργούμε μια αλυσίδα ζωής για τους συνανθρώπους μας για τον πολίτη που θα προσφέρει φάρμακα και για τον πλησίον που θα ωφεληθεί απο την προσφορά αυτή. Είναι πρωτοφανής ανταπόκριση του κόσμου και αυτο μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με γνώμονα την ανακούφιση των φτωχών και άρρωστων συνανθρώπων μας. Επιτακτική ανάγκη προβάλλει να στηρίξουμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην υγεία τους», δήλωσε ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. Δέχεται ασθενείς, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι. Εκεί, μπορούν να εξετάζονται και να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους. Προκειμένου να εξετασθούν, θα πρέπει να προσκομίζουν: 1)ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, ώστε να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους 2)Βιβλιάριο Υγείας το οποίο έχει λήξει 3) Κάρτα ανεργίας, η οποία επίσης έχει λήξει.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 3847374

Επόμενοι σταθμοί είναι: το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγ. Χαραλάμπου στα Ιλίσια και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου Αεροπαγίτου.

    Στην κορυφή