48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ 6-7/11


Οι οδοντίατροι όλης της χώρας συμμετέχουν στην 48ωρη Γενική Απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 6 και 7 Νοεμβρίου. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι 6000 οδοντίατροι της Αττικής , μετά από απόφαση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας οι Οδοντίατροι ζητούν την άμεση απόσυρση της τροπολογίας που απορρίφθηκε απ’ τη Βουλή για την ένταξη των κλάδων υγείας του Ε.Τ.Α.Α. στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ο Υπουργός δεν δικαιούται να την επαναφέρει τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, δεδομένου ότι εκρίθη με δημοκρατικές διαδικασίες την 31η/10/2012.

Αναφορικά με το φορολογικό, θεωρούν την ΑΓΡΙΑ και ΑΔΙΚΗ εφαρμογή των φορολογικών μέτρων, όπως σχεδιάζονται, με φορολογικούς συντελεστές 26% ή 35% από το πρώτο Ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους, εάν εφαρμοστεί (μαζί με τα υψηλά τέλη επιτηδεύματος) θα οδηγήσει σε αφανισμό τους μικρομεσαίους οδοντιάτρους με οριστικό κλείσιμο των ιδιωτικών τους οδοντιατρείων.

Επίσης ζητούν την ΜΕΙΩΣΗ της υψηλής -55%- προκαταβολής φόρου εισοδήματος, απαιτούν από την Κυβέρνηση -για μία ακόμη φορά- να αποσύρει την τελευταία στιγμή, τα φορομπηχτικά μέτρα

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, καταλήγει η ανακοίνωση, η πολιτεία πρέπει να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στα προβλήματα του οδοντιατρικού κόσμου, που αγωνιά σήμερα για την επιβίωσή του, βλέποντας ταυτόχρονα να καταρρέει στη σημερινή Ελλάδα το δημόσιο και ιδιωτικό σύστημα υγείας.


    Στην κορυφή