3o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ


Η Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Μαιευτική & Γυναικολογία, οργανώνει το «3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπερήχων στη Μαιευτική & Γυναικολογία» στις 10, 11 & 12 Δεκεμβρίου 2010, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Στο συνέδριο, θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για μια ακόμη φορά η Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Μαιευτική & Γυναικολογία με Πρόεδρο τον Καθηγητή κύριο Άρι Αντσακλή, πρωτοπορεί, οργανώνοντας ένα συνέδριο που αφορά τους υπερήχους. ένα από τα πλέον σημαντικά εργαλεία στην προγεννητική διάγνωση συγγενών ανωμαλιών και κληρονομικών νοσημάτων. Τα θέματα αφορούν την υπερηχογραφία 1ου τριμήνου, την ενδομήτρια παρακολούθηση της ανάπτυξης του εμβρύου, την προεκλαμψία, τον πρόωρο τοκετό, τις προγεννητικές επεμβάσεις, καθώς και ηθικονομικά ζητήματα. Το επιστημονικό πρόγραμμα αφορά τόσο μαιευτήρες-γυναικολόγους, όσο και ακτινολόγους αλλά και νεογνολόγους που εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην προγεννητική φροντίδα.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει διαλέξεις, debate, στρογγυλά τραπέζια και ζωντανές επιδείξεις υπερηχογραφήματος και εμβρυικού υπερηχοκαρδιογραφήματος 1ου τριμήνου. Συνολικά, στη διάρκεια του τριημέρου θα γίνουν 8 στρογγυλά τραπέζια, 3 debates, ενώ ο συνολικός αριθμός των ομιλητών και προεδρευόντων ανέρχεται στους 35.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η διάλεξη του Προέδρου του Συνεδρίου και Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική & Γυναικολογία Καθηγητή Άρι Αντσακλή, με θέμα «Η προγεννητική διάγνωση σήμερα».

Σημειώνεται, ότι καθ’ όλη την διάρκεια του συνεδρίου, θα υπάρχουν αναρτημένες εργασίες από νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, ενώ στο πρόγραμμα έχουν ενσωματωθεί ελεύθερες ανακοινώσεις. Συνολικά, οι εργασίες ανέρχονται στις 40.

Η επιτυχία των προηγούμενων επιστημονικών εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Μαιευτική & Γυναικολογία επιτρέπει την πρόβλεψη πως και αυτό το συνέδριο θα τύχει της αποδοχής της επιστημονικής κοινότητας και του Ιατρικού κοινού της Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Επιπλέον, η επιστημονική αυτή συνάντηση θα αποτελέσει ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων με τελικό σκοπό την παροχή καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας και τελικό αποδέκτη όλης αυτής της προσπάθειας τόσο στην γυναίκα ασθενή αλλά όσο και στο έμβρυο.


    Στην κορυφή