3η ΕΤΗΣΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΤΗΣ ΩΧΡΑΣ ΚΗΛΙΔΑΣ


Το Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» στη συνέχιση της προσπάθειας του να παρέχει υπηρεσίες υγείας με στόχο την ποιότητα και την ολιστική αντιμετώπιση της υγείας και της ασθένειας, διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου του κοινού για την πρόληψη της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και ενημέρωση για την Υγεία των Ματιών. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την συνεργασία της Κρατικής Οφθαλμολογικής Κλινικής, του Τμήματος Βυθού και Παθήσεων Ωχράς της Α Οφθλαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας του Νοσοκομείου.


Σκοπός της δράσης αυτής είναι:


Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των «ασθενών» και του κοινού για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και την προστασία και έλεγχο της υγείας των ματιών.
Η πρώιμη διάγνωση εκφύλισης της ωχράς κηλίδας του πληθυσμού στόχου μέσω της διενέργειας σύντομου διαγνωστικού ελέγχου που θα διενεργείται παράλληλα της ενημέρωσης.

Όλες τις ημέρες της εβδομάδας 1-5/11/2010 και τις ώρες 9πμ- 12μμ θα υπάρχει στο χώρο κοντά στη Γραμματεία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων στάντ με τη συμμετοχή ιατρών οφθαλμιάτρων και νοσηλευτών οι οποίοι θα ενημερώνουν το κοινό για την σημασία της Υγείας των Ματιών, θα διανέμουν το ενημερωτικό φυλλάδιο της δράσης το οποίο σχεδιάστηκε για τους σκοπούς της συγκεκριμένης δράσης και θα διενεργούν διαγνωστικό τεστ για την πρόωρη ανίχνευση εκδηλώσεων της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Τις ημέρες Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή (1-4-και 5/11/2010) και ώρες 10πμ - 12μμ επιμελητές των Οφθαλμολογικών Κλινικών του Νοσοκομείου και η υπεύθυνος του Γραφείου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας θα υποδέχονται τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Νέου Ψυχικού στο Αμφιθέατρο του Δυτικού Κτιρίου. Εκεί τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σύντομη προβολή με θέμα την Υγεία των Ματιών, θα πάρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία των ματιών τους και θα λάβουν το ενημερωτικό υλικό της δράσης. Επιπλέον σε ομάδες των 10 - 15 ατόμων θα έχουν την δυνατότητα του δωρεάν ελέγχου με τη χρήση διαγνωστικού εργαλείου της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Την ευθύνη της οργάνωσης, υλοποίησης και αξιολόγησης της δράσης θα έχει το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» το οποίο λειτουργεί ως το πρώτο γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας σε Γενικό Νοσοκομείο της χώρας τα τελευταία 2 έτη. Πληροφορίες σχετικά με την δράση δίδονται στο τηλέφωνο 2132032628 και 210 7752464 τις ώρες 7.30 – 9.30 πμ καθημερινά μέχρι της έναρξης της δράσης.


    Στην κορυφή