31o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Τουλάχιστον μισό αιώνα τα καρδιαγγειακά νοσήματα εξακολουθούν να είναι ο σημαντικότερος εχθρός της υγείας μας και παρά τις μεγάλες εξελίξεις στο χώρο της ιατρικής επιστήμης στερούν τη ζωή σε 17,1 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, σε όλους τους τόνους, επισημαίνει πως η πρόληψη των καρδιοπαθειών αποτελεί την πλέον αποτελεσματική ασπίδα προστασίας του πληθυσμού.

Στο ρόλο της επαναγγείωσης στην πρόληψη και θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» κ. Β. Πυργάκης, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο του 31ου Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου.

Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γ. Παρχαρίδης αναφέρθηκε στα νεότερα δεδομένα για την αξονική στεφανιαία αγγειογραφία, ενώ ο τ. Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. καθηγητής Καρδιολογίας κ. Δ. Κρεμαστινός ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους, παρά την αναμφισβήτητη εξέλιξη της καρδιολογίας τις τελευταίες δεκαετίες, ο αριθμός των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα παγκοσμίως δεν ελαττώθηκε.

Το ετήσιο συνέδριο – κορυφαία καρδιολογική εκδήλωση στη χώρα μας – πραγματοποιείται στην Αθήνα ( Ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL) από την Πέμπτη 21 έως και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου και όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Εταιρείας πρόκειται για ένα συνέδριο υψηλής ποιότητας όπου θα παρουσιαστούν τα νεότερα δεδομένα και οι σύγχρονες ερευνητικές τάσεις σε όλους τους τομείς της Καρδιολογίας. Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί – και αξίζει και τη δική σας προσοχή – στο ερευνητικό έργο που παράγεται στη χώρα μας, με εξαιρετικά ήδη αποτελέσματα.

Στο συνέδριο, εκτός από τους διαπρεπείς Έλληνες επιστήμονες, έχουν κληθεί και θα πάρουν μέρος σημαντικοί ευρωπαίοι και αμερικανοί καρδιολόγοι. Ανάμεσά τους οι R. Bonow (President American Heart Association), M. Komajda (President ESC), J. Fasoules (President American College of Cardiology) κα.

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για τη διετία 2011-2012, και την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου και ώρα 20.15, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, θα γίνει η τελετή έναρξης των εργασιών του συνεδρίου.




    Στην κορυφή