Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΡΙΨΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ


Από το Σταθμό Πρώτων Βοηθειών που στήθηκε για τους τραυματισμένους συμπολίτες μας και για αυτούς που υπέστησαν εγκαύματα από την εισπνοή των χημικών ουσιών κατά τη διαδήλωση, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, κάνει έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς της χώρας, να σταματήσει άμεσα η ρήψη χημικών ουσιών και δακρυγόνων.


"Καταγγέλλοντας για άλλη μια φορά τη χρήση χημικών με επιβλαβείς ουσίες, ο ΙΣΑ καλεί τις εισαγγελικές αρχές να εξετάσουν πως οι ανήμποροι συμπολίτες που έλαβαν μέρος σε μια ειρηνική διαδήλωση, υπέστησαν την όποια επιβάρυνση από την εισπνοή των επιβλαβών αυτών ουσιών. Μετά τις καταγγελίες μας το καλοκαίρι του 2011 για τα δακρυγόνα και τα χημικά που περιείχαν την ουσία CS, ελπίζουμε να μην ξαναχρησιμοποιήθηκαν απειλητικές για τη δημόσια υγεία και τη ζωή των πολιτών ουσίες όπως η CS.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας, κο Λοβέρδο να αναλάβει τις ευθύνες του και να προασπίσει τη Δημόσια Υγεία που απειλείται κατά τέτοια ανεξέλεγκτο τρόπο.
Ο ΙΣΑ βρίσκεται δίπλα στον πολίτη που κινδυνεύει. Είναι παρόν για να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία με κάθε τρόπο που επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος".


    Στην κορυφή