Μπορώ να κάνω σεξ όταν έχω περίοδο;


Πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες ανησυχούν ότι η σεξουαλική επαφή κατά την διάρκεια της περιόδου μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία μιας γυναίκας, αλλά και για την αισθητική της, αισθανόμενη ότι «μυρίζει» και έτσι δεν θα είναι επιθυμητή στο σύντροφό της. Αλλά και ο σεξουαλικός της σύντροφος είναι γεγονός ότι «βγαίνει μουδιασμένος» και αμήχανος, αποφεύγοντας να ζητήσει σεξουαλική επαφή μαζί της. Και οι δυο πιστεύουν ότι είναι καλό να αποφεύγουν τη σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της περιόδου της γυναίκας λέγοντας ότι η σύντροφος «έχει τα ρούχα της».

Η αλήθεια όμως είναι ότι το σεξ κατά την διάρκεια της εμμήνου ρήσεως δεν είναι επικίνδυνο αφού το αίμα της περιόδου δεν είναι «βρώμικο» και δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο τη σωματική ή αναπαραγωγική υγεία του ατόμου.

Άλλωστε, το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της περίοδου, μπορεί να παίξει ερωτικά και να απολαύσει ο ένας την ηδονή του άλλου και τον οργασμό χωρίς απαραίτητα να έχουν ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη (κολπική διείσδυση του πέους).

Μια γυναίκα μπορεί να έρθει σε σεξουαλική επαφή κατά την διάρκεια της περιόδου, εφόσον ο σύντροφός της χρησιμοποιήσει προφυλακτικό κυρίως για το πρώτο 48ωρο, που το αίμα είναι άφθονο και περιέχει περισσότερες προσμίξεις βλέννης και νεκρών κυττάρων. Ωστόσο, το ζευγάρι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί τις μέρες τις περιόδου, σαν ευκαιρία για να έρχεται σε επαφή χωρίς προφύλαξη. Αντίθετα, η επαφή τις πρώτες δύο ημέρες, θα πρέπει να γίνεται πάντα με προφυλακτικό και κάτω από φροντισμένες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας. Δηλαδή πιο απλά, η γυναίκα πρέπει να κάνει ένα ντους και να επιμεληθεί με άφθονο νερό και σαπούνι τα εξωτερικά γεννητικά της όργανα.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ… ΚΑΙ 10 ΓΙΑ ΜΑΣ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας



Διαβάστε περισσότερα άρθρα...


    Στην κορυφή