ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ανακοίνωσε σήμερα πως καταδικάζει "τη μυστικοπάθεια και την απόκρυψη των σχεδίων της Πολιτείας (Υπουργείο Υγείας & Εργασίας – ΕΟΠΥΥ – επιτροπή συγχωνεύσεων Νοσοκομείων κλπ.), όπου χωρίς ουσιαστικό διάλογο με τα θεσμικά Ιατρικά όργανα προχωρούν σε υποβάθμιση όλων των μορφών της περίθαλψης του Ελληνικού Λαού.

Από τις διαβουλεύσεις και διαρροές που επίτηδες αφήνουν στα ΜΜΕ ή σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους όλοι οι ανωτέρω εκπρόσωποι της Πολιτείας «σχεδιάζουν επί χάρτου» και εν ονομάτι του Μνημονίου και του Δ.Ν.Τ. αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Στην τελευταία Γεν. Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στις 12-3-2011 είχε ληφθεί απόφαση με συγκεκριμένο πλαίσιο για τη συμμετοχή στη συζήτηση που θα μπορούσαμε να έχουμε με τους ανωτέρω εκπροσώπους της Πολιτείας. Έκτοτε δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση. Η Πολιτεία δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της, ούτε τα θέματα που είχαν συζητηθεί στη Γενική μας Συνέλευση ακούμε να λαμβάνονται υπόψιν. Γνωρίζουμε ότι η ΟΕΝΓΕ αποχώρησε από τις συζητήσεις, διότι δεν δέχθηκε προαποφασιμένα και τετελεσμένα γεγονότα. Θεωρούμε δε επιβεβλημένο -με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας- ότι ούτε ο ΠΙΣ, ούτε η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ θα πρέπει να συνεχίσουν να συζητούν, διότι η πλευρά της Πολιτείας φάνηκε αναξιόπιστη, η δε εντολή της Γεν. Συνέλευσης ήταν ξεκάθαρη: Να μην εισέλθουμε σε Κυβερνητικό διάλογο εντελώς προσχηματικό, ο οποίος δεν θα μπαίνει στην ουσία των προβλημάτων της Υγείας.

Συνεδριάσεις, συσκέψεις και αποστολή mails στους ιατρούς μονομερώς από την Πολιτεία, για να δοθεί δυναμική σε ένα -όπως φαίνεται αποτυχημένο- Υγειονομικό σχέδιο εις βάρος των Πολιτών και των Ιατρών δεν θα δεχθούμε.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, καθώς και το σύνολο του Ιατρικού Κόσμου, ζητά από τον ΠΙΣ ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη των αποφάσεων της Γεν. Συνέλευσης και επανακαθορισμό θέσεων, τόσο για τον ΕΟΠΥΥ , όσο και για τα Νοσοκομεία, για τα φάρμακα, για τα Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ. Διαβεβαιώνει δε ότι δεν θα ανεχθεί διαβούλευση-παρωδία εις βάρος της Υγείας του Ελληνικού Λαού.
Όσον αφορά δε το σχέδιο αναδιάταξης των Νοσοκομείων, θεωρούμε ότι διαλύει το ΕΣΥ, το απορρίπτουμε και καλούμε την Πολιτεία να επανέλθει σε συζήτηση με μηδενική βάση, με κύριο γνώμονα τα 12 σημεία των κινητοποιήσεών μας του Φεβρουαρίου του 2011, που αποτελούν θεμελειώδεις θέσεις του Ιατρικού Κόσμου."


    Στην κορυφή