ΕΟΠΥΥ: ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ


"Όλοι οι σύλλογοι που έχουν διανεμητικό λογαριασμό έχουν εξοφληθεί για το μήνα Μάιο του 2012. Ως εκ τούτου δεν έχουν ούτε ηθικό ούτε νομικό δικαίωμα για να προβούν σε κινητοποιήσεις που αφορούν σε εξόφληση οφειλών και ταλαιπωρία των ασφαλισμένων." επισημαίνει σε χθεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και προσθέτει:

"Όπως έχει ήδη αναφέρει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για τις συνταγές του Ιουνίου η προθεσμία πληρωμής δεν έχει εκπνεύσει ακόμη, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα είσπραξης των εισφορών-πόρων του ΕΟΠΥΥ από τα εντασσόμενα ταμεία, υπάρχει η πρόβλεψη για αποπληρωμή τους μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Δεδομένης της οικονομικής δυσχέρειας την οποία βιώνει η χώρα και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας ο Οργανισμός αποφάσισε να εξοφλήσει κατά προτεραιότητα τα φαρμακεία που εξακολουθούν να εκτελούν συνταγές για ασφαλισμένους του ελαχιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο την ταλαιπωρία τους.

Εξουσιοδοτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ να καταργεί το προσάρτημα της συλλογικής σύμβασης για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο που αφορά στην λειτουργία διανεμητικών λογαριασμών των συλλόγων που κάνουν αναστολή πίστωσης και για όσο χρόνο διαρκεί αυτή, δίνοντας την δυνατότητα για ατομική υποβολή των λογαριασμών συνταγών των φαρμακείων και ατομικής πληρωμής τους. "


    Στην κορυφή