ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ: ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


"Με μεγάλη μας λύπη είδαμε ότι στον Εφαρμοστικό Νόμο αρμοδιότητας του Υπ. Υγείας και του Υπ. Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή, σβήνει κάθε ελπίδα για Νέες Θεραπείες στους Θαλασσαιμικούς Ασθενείς." επισημαίνει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας και προσθετει:

"Κι αυτό γιατί στο άρθρο 21 υπάρχει ρύθμιση με την οποία «Ο ΕΟΠΥΥ και οι λοιποί Φορείς Κοινωνικής ασφάλισης αποζημιώνουν τα φάρμακα που προστατεύονται από καθεστώς διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της δραστικής ουσίας και που έχουν πάρει άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μετά την 1-1-2011, εφόσον αποζημιώνονται από την Κοινωνική Ασφάλιση σε 18 Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Πώς λοιπόν θα χορηγούνται Νέα Φάρμακα στους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία της χώρας μας, από τη στιγμή που στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η Θαλασσαιμία είναι μια άγνωστη και σπάνια νόσος, και δεν εγκρίνουν φάρμακα για την αντιμετώπισή της;

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά το Υπουργείο Υγείας με τις γενικεύσεις του ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ μια κοινωνική ομάδα με Χρόνια και Κληρονομική Πάθηση, σε ισόβια ταλαιπωρία!!! "




    Στην κορυφή