Υπάρχουν τρόποι ή τεχνικές που εγγυώνται την αύξηση του μεγέθους του πέους;


Η αύξηση του μεγέθους του πέους είναι εφικτή μόνο μετά από χειρουργική επέμβαση. Διάφοροι τρόποι που προβάλουν ως δυνατότητα αύξησης του πέους φαρμακευτικά σκευάσματα είτε συσκευές, είναι ανακριβείς.

Οι χειρουργικές αυτές επεμβάσεις γίνονται συνήθως για αισθητικούς λόγους και για τη βελτίωση της αυτοεκτίμησης του άνδρα. Απαραίτητο είναι πριν από τη χειρουργική επέμβαση να προηγείται ψυχομετρική εκτίμηση και ενδεχόμενη ψυχιατρική προσέγγιση, δεδομένου ότι μεγάλο ποσοστό νεαρών, ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή με το άγχος του φόβου της μικροφαλλίας, που τους καθηλώνει και τους δημιουργεί πολλαπλά ψυχολογικά προβλήματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που το άγχος αυτό αγγίζει την καθημερινή τους έκφραση, οργανώνοντας ακόμη και απελπιστικές σκέψεις αυτοκτονίας, αν μάλιστα ένα αγόρι βιώσει μια τραυματική εμπειρία σεξουαλικής επαφής με κάποια γυναίκα, που ανώριμα και ρηχά του αμφισβητεί το γεννητικό του μόριο.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις διακρίνονται σε 3 είδη:
  • Χειρουργικές επεμβάσεις επιμήκυνσης με διατομή του κρεμαστήρα συνδέσμου του πέους και διαφόρων ειδών πλαστικές του δέρματος του εφηβαίου.
  • Χειρουργικές επεμβάσεις πάχυνσης του πέους, είτε με τοποθέτηση αυτόλογου λίπους, που λαμβάνεται με λιποαναρρόφηση από το κοιλιακό τοίχωμα, είτε με τοποθέτηση δερμολιπώδους μοσχεύματος, το οποίο λαμβάνεται είτε από τις βουβωνικές είτε από τις γλουτιαίες πτυχές αμφοτερόπλευρα.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ… ΚΑΙ 10 ΓΙΑ ΜΑΣ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας


    Στην κορυφή