ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΙΚΑ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Απαράδεκτο χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ. Το σχέδιο νόμου διαμορφώθηκε - τονίζει η ομοσπονδία - από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τα προβλήματα, δεν έγινε ο στοιχειώδης διάλογος. Όλα αποφασίστηκαν ερήμην των εργαζομένων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων αγνοήθηκε μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες του χώρου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα νομοσχέδιο με λογιστική αντίληψη μόνο. Η υποβάθμιση είναι σίγουρη. Σκόπιμη, για να οδηγήσει σε περαιτέρω εκχώρηση της Υγείας στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Από το 2008 δεν έχει γίνει ούτε μία (1) πρόσληψη υγειονομικών υπαλλήλων παρά τις τόσες συνταξιοδοτήσεις. Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην εκχώρηση της περιουσίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Τονίζουμε ότι η περιουσία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός αλλά μόνο των ασφαλισμένων και ζητάμε από το Δ.Σ. του ΙΚΑ, τους συνταξιούχους, την ΓΣΕΕ να αντιδράσουν άμεσα ώστε να μη χρειαστεί να παρέμβει η δικαιοσύνη. Κορμός της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι το ΙΚΑ - αφού μόνο αυτό έχει πολυϊατρεία ανά την επικράτεια ιδιόκτητα - και πρέπει να παραμείνει. Αυτονόητο είναι ότι η διατήρηση πάσης φύσεως παροχών - αποζημιώσεων και η εξασφάλιση εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτα.

Είμαστε αντίθετοι στην εκχώρηση των νοσοκομείων του ΙΚΑ για να γίνουν παραρτήματα κάποιων νοσοκομείων που σε λίγο θα κλείσουν. Ζητάμε να αξιοποιηθούν από το ΙΚΑ είτε ως ιατρεία βραχείας νοσηλείας, είτε ως μονάδες τεχνητού νεφρού, ή για να λειτουργήσουν επιτροπές αναπηρίας. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στο χώρο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να αποτρέψουμε σχέδια περικοπής των παροχών υγείας στους ασφαλισμένους, σχέδια που έχουν σκοπό μετά τη μείωση των μισθών και συντάξεων, μειώσεις στην Υγεία κάθε εργαζόμενου και συνταξιούχου.



    Στην κορυφή