ΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


Στα πλαίσια του προγράμματος πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ και με αφορμή την τρέχουσα θεματική ενότητα «Η Γεύση της Εποχής: Tα Λαχανικά!», οι δήμοι Αργυρούπολης, Κορίνθου και Κηφισιάς οργάνωσαν βιταμινούχες εκδηλώσεις με θέμα τα πολύχρωμα λαχανικά και κέρδισαν τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Στην Αργυρούπολη, περίπου 500 μαθητές από την β’, γ’ και δ’ τάξη των δημοτικών σχολείων της περιοχής έδωσαν ραντεβού στο Δημαρχείο της πόλης, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, για να μάθουν ποια λαχανικά έτρωγαν τα παιδιά στην αρχαία Ελλάδα, τι προσφέρουν τα λαχανικά στον οργανισμό μας, αλλά και το ταξίδι τον λαχανικών από το λαχανόκηπο μέχρι το πιάτο μας. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν λαχανικά μαζί με σεφ και να λαξεύσουν μελιτζάνες και κολοκύθες, δημιουργώντας θρεπτικά και νόστιμα γλυπτά!

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Κορίνθου κλήθηκαν να αναλάβουν πάγκους μαναβικής και να προωθήσουν την κατανάλωση λαχανικών στους συμπολίτες τους. Κάθε σχολείο, εκπροσωπώντας ένα λαχανικό, ενημέρωσε όσους περνούσαν από τον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης, προσέφερε λαχανικά συνδυασμένα με χαμόγελα, αλλά και ενημερωτικά φυλλάδια με πρακτικές ιδέες και συνταγές. Η τοπική ομάδα του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, αντάμειψε τους μικρούς μανάβηδες με κουκλοθέατρο, διαδραστικά παιχνίδια και σάκους μαναβικής γεμάτους πολύχρωμα ζαρζαβατικά.

Ο Δήμος της Κηφισιάς, εμπνευσμένος από τα λαχανικά κάλεσε μικρούς δημότες να παρουσιάσουν πιάτα λαχανικών που προετοίμασαν με τη βοήθεια των γονιών τους. Στη γιορτή των λαχανικών, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν παραμύθια στα οποία πρωταγωνίστησαν πιπεριές και φασολάκια, να τραγουδήσουν για το χοντρό ρεβίθι και να μάθουν παίζοντας την …καυτή πατάτα.

Φυσικά οι εκδηλώσεις του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ δεν τελειώνουν εδώ! Με την θεματική ενότητα των λαχανικών να ολοκληρώνεται το Δεκέμβρη, μένουν ακόμα δύο μήνες γεμάτοι λαχανικά και κατά τους οποίους αναμένονται…

Ενημερωτική Ημερίδα με εκπλήξεις από το Δήμο Αναβύσσου,
Εκθέσεις ζωγραφικής με έμπνευση τα λαχανικά από τα νηπιαγωγεία του Δήμου Γαλατσίου,
Εργαστήριο μαγειρικής λαχανικών από το Δήμο Θηβαίων,
Φύτεμα λαχανικών από το Δήμο Περάματος και το Δήμο Αμαρουσίου,
Τσιμπούσι λαχανικών από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου και πολλές άλλες εκπλήξεις….

Χρυσοί χορηγοί του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode είναι το Διεθνές Ίδρυμα Carrefour και ο όμιλος Carrefour - Μαρινόπουλος στην Ελλάδα, στα πλαίσια των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αναλαμβάνουν με σκοπό την αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων, ενώ το πρόγραμμα υποστηρίζεται και από τις εταιρίες FERRERO και NESTLE.

Επισκεφθείτε το συντομότερο την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ στο http://www.paideiatrofi.org για να μάθετε τα πάντα για το πρόγραμμα και τις μελλοντικές του δράσεις.

Τον Εθνικό Συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE στην Ελλάδα έχει αναλάβει η εταιρία NOSTUS Communication & Events. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια (2008-2012) ενώ φιλοδοξεί να επεκτείνει τις ενέργειες του σε 40 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Διατροφής και Άθλησης, του Υπουργείου Παιδείας, Διά βίου μάθησης και Θρησκευμάτων – Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας – Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.

Έχει επίσης εξασφαλίσει τις αιγίδες των εξής οργανισμών: Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων, Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας, Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής, Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος, Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνων για Αγγειακά Νοσήματα.


    Στην κορυφή