Θεραπείες εξπρές για το καλοκαίρι


Αν θέλετε να εμφανιστείτε στην παραλία με πιο σφιχτό σώμα και χωρίς κυτταρίτιδα δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε μερικές από τις επεμβατικές και μη θεραπείες που σας προτείνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης. Έτσι, μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες μπορείτε να δείτε την αλλαγή στο σώμα σας και να υποδεχτείτε το καλοκαίρι ανανεωμένες και μάλιστα χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας!


Ξεκινάτε 6 εβδομάδες πριν

…με ραδιοσυχνότητες (ACCENT) για σύσφιξη & γλυπτική σώματος

Το μηχάνημα Accent χρησιμοποιεί τις ραδιοσυχνότητες τόσο μονοπολική όσο και διπολική για την βελτίωση της εμφάνισης του σώματος. Το σύστημα Accent βοηθάει στη λείανση και σμίλευση του χαλαρωμένου ή ζαρωμένου δέρματος σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Η θεραπεία αυτή βοηθά να αποκτήσει κανείς επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς καθώς και να επιτευχθεί σύσφιξη και να τονίσουμε τα άκρα. Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνωθούν, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος και επιτυγχάνεται η βελτίωση της κυκλοφορίας.

Σε περιοχές που εμφανίζεται τοπικό πάχος – μόνο του - ή σε συνδυασμό με κυτταρίτιδα μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία Accent στο σώμα. Στην κοιλιά μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος και να προκαλέσει σύσφιξη και να βοηθήσει στην απώλεια πόντων. Στα ψωμάκια στο πλάι της μέσης, στους μηρούς, στα ψωμάκια στους γλουτούς, στο γόνατο, στο μπούτι, γενικά στις περιοχές που υπάρχει λίπος και κυτταρίτιδα. Το Accent διαθέτει για τις θεραπείες σώματος δύο κεφαλές την μονοπολική (Unilarge) η οποία μεταφέρει τη θερμότητα στους ιστούς. Καθώς επίσης και η κεφαλή (Uniform) η οποία συνδυάζει την μονοπολική ραδιοσυχνότητα με μασάζ για καλύτερη λεμφική παροχέτευση. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 6-8 συνεδρίες οι οποίες επαναλαμβάνονται κάθε 10 μέρες περίπου. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αλλά επέρχεται περισσότερη βελτίωση και κατά τους 3-4 πρώτες μήνες μετά την εφαρμογή. Η διαδικασία της θεραπείας Accent είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και μπορείτε μετά την εφαρμογή να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Κόστος: 300€ / συνεδρία

Η εφαρμογή Accent αποτελεί μία πλήρη θεραπεία για το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα, παρόλα αυτά, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορεί να γίνει συνδυαστικά με την μέθοδο Endermologie που κάνει λεμφικό μασάζ.
Κατά τον συνδυασμό των δύο αυτών θεραπειών μπορεί να πραγματοποιείται μία εφαρμογή Accent κάθε 10 μέρες και στο μεσοδιάστημα να πραγματοποιούνται οι συνεδρίες με Endermologie 2-3 φορές την εβδομάδα.



6 εβδομάδες πριν
Λεμφικό μασάζ (Endermologie) για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και σμιλευμένη σιλουέτα

Η θεραπεία “Endermologie” του γαλλικού οίκου LPG αποτελεί παγκοσμίως την πλέον διάσημη θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας, επιδερμικής χαλάρωσης και τοπικού πάχους. Η χρήση της παραπάνω φιλοσοφίας πρωτοξεκίνησε το 1986 και επικεντρώθηκε στον θεραπευτικό τομέα. Είναι ένα ιατρικό μηχάνημα εγκεκριμένο από το μεγαλύτερο και πλέον αυστηρό οργανισμό F.D.A. της Αμερικής και καθημερινά πάνω από 100.000 ασθενείς δέχονται την παραπάνω θεραπεία.

Η φιλοσοφία της θεραπείας στηρίζεται στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μηχανική δράση δυο κυλίνδρων οι οποίοι κινητοποιούν και μηχανοποιούν το δερματικό ιστό. Η μέθοδος παρέχεται από αποκλειστικά εκπαιδευμένους χειριστές.

Αυτή η δερματική διέγερση βοηθάει στον εναρμονισμό του συνδετικού ιστού αυξάνοντας την κυκλοφορία τόσο την αιματική όσο και την λεμφική εξαλείφοντας έτσι τα μεταβολικά υπολείμματα. Είναι χαλαρωτική και παρέχει μια αίσθηση ευεξίας ενώ δεν απαιτεί καμία ιατρική πράξη ή χρήση χημικών ουσιών. Απλά ενεργοποιεί και ανανεώνει κάποιες από τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού και του δέρματος. Ένα πιο αδύνατο και καλλίγραμμο σώμα με πιο απαλό και σφιχτό δέρμα, είναι τα αποτελέσματα που ακολουθούν!

Κάθε θεραπεία διαρκεί περίπου 40 λεπτά και γίνεται 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας η γυναίκα φοράει ένα ειδικό κορμάκι –LPG bodywear- το οποίο διευκολύνει την κίνηση των κυλίνδρων στο σώμα και προστατεύει την υγιεινή του. Χρειάζονται περίπου 10-15 θεραπείες για να φανεί το αποτέλεσμα – ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος που υπάρχει - και ακολουθούν μια με δυο θεραπείες το τρίμηνο για συντήρηση του αποτελέσματος.

Τα θεαματικά αποτελέσματα της θεραπείας “Endermologie”, μπορούν να εμπεριστατωθούν με μετρήσεις και φωτογραφίες, πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος της θεραπείας. Οι αλλαγές εστιάζονται στις περιοχές όπου το πρόβλημα είναι έντονο, ενώ ταυτόχρονα προστατεύονται οι περιοχές όπου η μείωση του όγκου δεν είναι επιθυμητή ( π.χ. πρόσωπο, στήθος κλπ.)

Βεβαίως θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σε περιπτώσεις όπου το πρόβλημα τοπικού πάχους είναι σημαντικό το καλύτερο αποτέλεσμα το δίνει η λιποαναρρόφηση και η χρήση του “Endermologie” μετά την επέμβαση για διάστημα ενός μηνός.
Ο αριθμός των συνεδριών διαφέρει κατά περίπτωση υπολογίζεται κατά μέσο όρο ότι θα χρειαστούν 15-20 επισκέψεις. Κόστος: 70€ / συνεδρία.


2-3 εβδομάδες πριν
ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ – ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

Γλουτοί, κοιλιά, μηροί, εσωτερικό γονάτων και μπράτσα είναι οι περιοχές όπου συσσωρεύετε συχνότερα το λίπος, για να απαλλαγούμε από τα αντιαισθητικά παχάκια και «ψωμάκια» στα σημεία αυτά, δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε μια από τις μεθόδους που μας προτείνει η αισθητική ιατρική, προκειμένου να βελτιώσουμε την εικόνα μας.


Γλουτοί πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές για λιποαναρρόφηση. Ο πλαστικός κάνει μια μικρή τομή στο γλουτό ή κάτω από το τελείωμα του (στην περιοχή που ενώνεται με το πόδι). Για να βελτιώσει την όψη των γλουτών και να τους κάνει ομοιόμορφους, ενδέχεται να επανατοποθετήσει λίπος.

Η Λιποαναρρόφηση στους γλουτούς πραγματοποιείται για να βελτιώσουμε το σχήμα τους, αφαιρώντας το λίπος από τις περιοχές που περισσεύει. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρεθεί λίπος από την μια περιοχή των γλουτών, στην οποία περισσεύει, και να το προσθέσει λίγο πιο ψηλά, βελτιώνοντας το σχήμα των γλουτών.

Το αποτέλεσμα όσον αφορά την αφαίρεση λίπους είναι μόνιμο, όσον αφορά την λιπομεταφορά ένα μικρό ποσοστό του λίπους μπορεί να απορροφηθεί. Η διάρκεια της επέμβαση είναι 1–1 ½ ώρα και μπορεί να γίνει με ολική αναισθησία, καθώς επίσης και με τοπική και μέθη.
Μετά την επέμβαση συνήθως εμφανίζεται ελαφρύ πρήξιμο και μελανιές τοπικά στην περιοχή. Η γυναίκα θα χρειαστεί να φορέσει έναν ελαστικό λίκρα κορσέ και η διάρκεια της αποθεραπείας υπολογίζεται στις 4-5 ημέρες.

Κόστος λιποαναρρόφησης: 3.500€ περίπου (συμπεριλαμβάνονται όλα τα λοιπά έξοδα νοσοκομείου, αναισθησιολόγου κλπ.)

Η λιποαναρρόφηση στην εξωτερική πλευρά των μηρών, «ψωμάκια» είναι το πιο συχνό σημείο όπου εμφανίζονται οι λιποαποθήκες στην γυναίκα και δημιουργούν πρόβλημα στην εμφάνισή της, γεγονός που φαίνεται εντονότερα μέσα από στενά ρούχα.

Το χειρουργείο πραγματοποιείται με ολική αναισθησία ή τοπική και μέθη ανάλογα το πρόβλημα. Μέσα από μικρές τομές ο γιατρός αφαιρεί το περιττό λίπος, και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, εφόσον η γυναίκα διατηρεί το βάρος της. Ακόμη και στην περίπτωση που προστεθεί βάρος, αυτό θα κατανεμηθεί σε άλλες περιοχές του σώματος και δεν θα εμφανιστεί στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της μετά από 3-4 ημέρες, ενώ το πρήξιμο – μελάνιασμα που θα εμφανιστεί τοπικά μετά την επέμβαση, υποχωρεί σταδιακά. Μετά το χειρουργείο η γυναίκα φοράει έναν ελαστικό κορσέ για διάστημα 2-3 εβδομάδων. Η περιοχή της εξωτερικής πλευράς των μηρών, από την οποία έχει αφαιρεθεί λίπος, φαίνεται πιο αρμονική, με αποτέλεσμα να τονίζεται η καμπύλη των γλουτών.
Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος το κόστος της επέμβασης κυμαίνεται από 3.000 έως 4.000€.

Μηροί Για να αφαιρεθεί λίπος από την περιοχή των μηρών, οι τομές γίνονται είτε πάνω από τη γραμμή του μπικίνι είτε στο τελείωμα του γλουτού (στην περιοχή που ενώνεται με το πόδι), είτε και στα δύο. Το εσωτερικό μέρος των μηρών είναι δυσκολότερο να αντιμετωπιστεί, καθώς το λίπος και το δέρμα είναι πιο χαλαρά. Το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί αν το δέρμα στην περιοχή έχει ελαστικότητα.

Η λιποαναρρόφηση στην εσωτερική πλευρά των μηρών, ψηλά, μπορεί να γίνει είτε με τοπική και μέθη, είτε με τοπική αναισθησία. Όταν πραγματοποιείται με γενική αναισθησία, συνήθως γίνεται σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες περιοχές, δηλαδή με την εξωτερική πλευρά των μηρών (ψωμάκια) ή με τους γλουτούς. Πρόκειται για μια αρκετά ευαίσθητη περιοχή, όπου το δέρμα είναι ευαίσθητο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τον πλαστικό χειρουργό, έτσι ώστε να αφαιρεθεί η ποσότητα του λίπους που θα δώσει την αναμενόμενη βελτίωση και το πόδι να φαίνεται ίσιο, αλλά χωρίς υπερβολές, έτσι ώστε να μην χαλαρώσει το δέρμα που υπάρχει στην περιοχή εκεί. Μετά την επέμβαση εμφανίζεται λίγο πρήξιμο, λίγο μελάνιασμα τοπικά, που υποχωρεί σταδιακά μετά από μερικές μέρες. Η διαδικασία της επέμβασης γίνεται με πολύ λεπτές κάνουλες με τις οποίες αφαιρείται το λίπος από την περιοχή αυτή. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Μερικές φορές στην εσωτερική πλευρά των μηρών για την μεγιστοποίηση του αποτελέσματος χρειάζεται να συνδυαστεί μετά την λιποαναρρόφηση με θεραπείες λεμφικού μασάζ (Εndermologie) έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το κόστος της επέμβασης αυτής, που συνήθως συνδυάζεται και με άλλες περιοχές, υπολογίζεται από 3.000 έως 4.500€ για όλες τις περιοχές.

Μία ακόμη περιοχή στην οποία μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση είναι στην εσωτερική πλευρά των γονάτων, καθώς επίσης και ακριβώς επάνω από το γόνατο, εκεί που ξεκινάει το πόδι. Πρόκειται για σημεία που απασχολούν αρκετή μερίδα γυναικών που έχουν ψωμάκια στα σημεία αυτά, αλλά ακόμα και λεπτές γυναίκες που δεν έχουν ανωμαλίες στα πόδια τους. Όμως τα μικρά ψωμάκια που εμφανίζονται στην εσωτερική πλευρά των γονάτων είναι αρκετά για να χαλάσουν την αισθητική των ποδιών, ακόμη και στις αδύνατες. Η επέμβαση στην συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία. Πραγματοποιείται μια μικρή τομή στην εσωτερική πλευρά των γονάτων από όπου αφαιρείται το λίπος με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής κάνουλας. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αφαιρεθεί το λίπος από την περιοχή αυτή σε συνδυασμό με αφαίρεση λίπους από την εξωτερική ή εσωτερική πλευρά των μηρών. Εμφανίζεται ελαφρύ πρήξιμο και μελάνιασμα στην περιοχή μετά την επέμβαση. Η γυναίκα φορά για μερικές μέρες μετά το χειρουργείο έναν ελαστικό λίκρα κορσέ. Μετά την αφαίρεση του περιττού λίπους το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.
Το κόστος μόνο για την συγκεκριμένη περιοχή είναι 2.000€ περίπου.

Διαφορετικά μπορεί να αποτελεί κομμάτι συνολικής λιποαναρρόφησης που γίνεται σε όλο το πόδι, οπότε να διαφοροποιείται το κόστος.
Στην περιοχή αυτή ο γιατρός μπορεί να αφαιρέσει λίπος και στην περιοχή ακριβώς πάνω από το γόνατο, έτσι ώστε να «σπάσει» τη γραμμή του ποδιού, έτσι ώστε να μην φαίνεται μονοκόματο το πόδι, προσδίδοντας μια πιο καλή εμφάνιση στο γόνατο.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει σε καθεμιά από αυτές τις περιοχές μεμονωμένα ή συνδυαστικά σε περισσότερα σημεία. Όταν πραγματοποιείται μία μόνο περιοχή μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη, ενώ όταν πραγματοποιείται σε περισσότερες περιοχές, συνήθως συνιστάμε στην ασθενή να γίνει η επέμβαση με γενική αναισθησία. Η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της ακόμη και την ίδια μέρα ή να μείνει για ένα βράδυ στο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους. Ενώ μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της μετά από 3-4 μέρες.

Κατά την κλασική μέθοδο της λιποαναρρόφησης – λιπογλυπτικής ο γιατρός χρησιμοποιώντας πολύ λεπτές κάνουλες αφαιρεί το λίπος. Σε περίπτωση όπου η έκταση του προβλήματος είναι αρκετά μεγάλη και ο γιατρός θέλει να προσθέσει ένα στοιχείο σύσφιξης στην περιοχή, ιδιαίτερα στην εξωτερική πλευρά των μηρών ή και στην εσωτερική πλευρά των μηρών, μπορεί να γίνει χρήση της νέας μεθόδους της λιποαναρρόφησης με την βοήθεια ραδιοσυχνοτήτων Bodytite.

Μέχρι σήμερα η χρήση των ραδιοσυχνοτήτων με το μηχάνημα Accent και με μια μη επεμβατική εφαρμογή, μας βοηθά να βελτιώσουμε το περίγραμμα των γραμμών του σώματος είτε συρρικνώνοντας τα λιποκύτταρα, είτε βελτιώνοντας την κυτταρίτιδα.
Τώρα υπάρχει μια νέα τεχνική κατά την οποία ο γιατρός αφού πρώτα κάνει μια μικρή οπή στο δέρμα, όπως γίνεται στην κλασική λιποαναρρόφηση, και πριν προχωρήσει στην λιποαναρρόφηση χρησιμοποιεί μια ειδική, λεπτή κάνουλα του μηχανήματος RF.
Αρχικά τοποθετεί την λεπτή αυτή κάνουλα κάτω από το δέρμα και με τη βοήθεια των ραδιοσυχνοτήτων – που παράγουν θερμότητα – λιώνει το λίπος κάτω από το δέρμα και συνεχίζει με την λιποαναρρόφηση, ενώ τέλος αφαιρεί το λιωμένο λίπος.

Το πλεονέκτημα της καινούργιας αυτής μεθόδου είναι ότι δεν απαιτείται ιδιαίτερος χρόνος ανάρρωσης του ασθενούς. Μπορεί να εφαρμοστεί σε επιλεγμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες είναι δύσκολη η αφαίρεση του λίπους, χρειαζόμαστε να προκαλέσουμε με την θερμότητα αυτή κάποιου βαθμού σύσφιξη στο δέρμα, ο γιατρός να είναι πιο επιθετικός για την αφαίρεση λίπους και την επίτευξη σύσφιξης.

Ακόμη και με την κλασική μέθοδο της λιποαναρρόφησης δημιουργείται μιας μορφής σύσφιξη στο δέρμα γιατί από τη φύση του το δέρμα έχει την δυνατότητα, μετά την αφαίρεση του λίπους, να συρρικνώνεται και να «μαζεύει». Μόνο σε εξεζητημένες περιπτώσεις, που παρουσιάζεται έντονη χαλάρωση, έντονες ραγάδες, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να συμβουλεύσει την γυναίκα ότι η λιποαναρρόφηση δεν ενδείκνυται.
Η διάρκεια της λιποαναρρόφησης με τη βοήθεια ραδιοσυχνοτήτων RF, είναι παρόμοια με αυτή της κλασικής μεθόδου λιποαναρρόφησης, όπως και ο χρόνος αποθεραπείας.
Το κόστος της επέμβασης επιβαρύνεται κατά ένα ποσοστό της τάξεως του 20%.
* Οι τιμές είναι ενδεικτικές και προέρχονται από δημοσιογραφική έρευνα.

Απόστολος Γαϊτάνης
Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST
Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS
www.agaitanis.gr


    Στην κορυφή