ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΥΣΗΣ ΜΕ ΒΛΑΣΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ


Ο Όμιλος Cryo-Save N.V. (CRYO, Cryo-Save), ανακοίνωσε σήμερα πως παρέδωσε για θεραπεία ένα ακόμα δείγμα που φυλασσόταν στα υπερσύγχρονα εργαστήριά της. Ένα αγόρι ηλικίας έξι χρόνων από την Πορτογαλία επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Duke στις Η.Π.Α για να συμμετάσχει σε μία κλινική μελέτη αντιμετώπισης εγκεφαλικής παράλυσης, εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφήμων (FDA). Η εγκεφαλική παράλυση είναι μία μορφή εγκεφαλικού τραύματος, που προκαλεί φυσική ανικανότητα και προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία.

Πρωτοπόροι γιατροί στο Πανεπιστήμιο Duke εφαρμόζουν θεραπευτική αγωγή στους ασθενείς που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση και οι οποίοι έχουν φυλάξει τα δικά τους βλαστικά κύτταρα προερχόμενα από το αίμα του ομφαλίου λώρου. Σε μία απλή και ασφαλή διαδικασία, τα βλαστικά κύτταρα του ομφαλοπλακουντιακού αίματος που έχουν φυλαχθεί στη γέννα, μεταγγίζονται πίσω στα παιδιά, με μια διαδικασία που ονομάζεται αυτόλογη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων (χρησιμοποιώντας τα βλαστικά κύτταρα του ίδιου ασθενούς). Πολλοί γονείς έχουν αντιληφθεί την σημαντική πρόοδο στα παιδιά τους, που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, μετά τη λήψη του δικού τους ομφαλοπλακουντιακού αίματος. Αυτή όπως και άλλες παρόμοιες μελέτες που γίνονται σ’ όλο τον κόσμο ευελπιστούν να αποφέρουν σημαντικά στοιχεία στην ιατρική επιστημονική κοινότητα.

Ο Arnoud van Tulder, Διευθύνων Σύμβουλος της Cryo-Save, δηλώνει “Η Cryo-Save με υπερηφάνεια υποστηρίζει τέτοιες κλινικές δοκιμές με το να παρέχει τα δείγματα που είναι φυλαγμένα στα εργαστήριά της στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Η δέσμευσή μας σ’αυτό αποδεικνύεται από την υψηλή τεχνολογία που εφαρμόζεται σε όλες τις εγκαταστάσεις μας (που βρίσκονται σε Βέλγιο, Γερμανία, Ντουμπάι, Ινδία και -προσεχώς- σε Γαλλία), ήδη πιστοποιημένα από ISO, FAGG, AABB. Ο αριθμός των θεραπευτικών εφαρμογών για την αυτόλογη χρήση των βλαστικών κυττάρων ομφαλίου λώρου αυξάνεται και οι υποψήφιοι γονείς καλούνται να αποφασίσουν για την φύλαξη των βλαστικών κυττάρων του παιδιού τους. Αν η τράπεζα έχει δώσει φυλαγμένα δείγματα για χρήση, αν αυτά έχουν αποδεχθεί από τα νοσοκομεία και αν έχουν επιτυχώς μεταγγισθεί είναι ένας ακριβής δείκτης για την ποιότητα της τράπεζας φύλαξης”.


    Στην κορυφή