ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο Φ.Σ.Α.


Έκκληση να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να υπάρξει επάρκεια φαρμάκων για τον ελληνικό λαό απευθύνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής στην κυβέρνηση, μετά τις τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρήθηκαν στην Ελληνική αγορά τον τελευταίο καιρό.

Παρά τις καταγγελίες του στα αρμόδια Υπουργεία και στον ΕΟΦ, δεν έχει υπάρξει βελτίωση της συγκεκριμένης κατάστασης, αλλά ούτε και της γενικής κατάστασης που αφορά στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας του Έλληνα πολίτη.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, η αντιφατική τιμολογιακή πολιτική της κυβέρνησης, ο μη έλεγχος των παράλληλων εξαγωγών και η ανεπαρκής λήψη μέτρων για την επάρκεια φαρμάκων για τον ελληνικό λαό, έχει οδηγήσει σε απελπιστική κατάσταση τα μέλη του Συλλόγου, τα οποία ψάχνουν σε καθημερινή βάση να βρουν τα φάρμακα των ασθενών.

«Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τους πειραματισμούς και να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε επιτέλους να λυθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί όχι μόνο τον κλάδο μας αλλά και τους ασφαλισμένους πολλοί από τους οποίους πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες», καταλήγει η ανακοίνωση.




    Στην κορυφή