ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΣΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Εδώ και 7 ημέρες, 25 Ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες βρίσκονται σε απεργία πείνας στον χώρο των Προπυλαίων. Εφτά εξ’αυτών έχουν ραμμένα στόματα για να δηλώσουν το αμετάκλητο της απόφασής τους να αγωνιστούν με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας και της ίδιας τους της ζωής για το δικαίωμα τους σε αξιοπρεπή και ελεύθερη επιβίωση. Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 3 εξ’αυτών έχουν συμπαρομαρτούντα προβλήματα υγείας, ενώ ένας τουλάχιστον έχει βασανιστεί άγρια όσο ήταν στο Ιράν, επισημαίνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

"Οι πρόσφυγες αυτοί βρίσκονται στη χώρα μας από 1 έως και 16 έτη. Αντί να τύχουν της μεταχείρισης που ως πολιτικοί φυγάδες δικαιούνται, υφίστανται το ατελείωτο μαρτύριο της εξοντωτικής γραφειοκρατίας των αναβολών και των εύκολων υποσχέσεων, που δεν τιμούν την πολιτική ηγεσία της χώρας μας. Επιπλέον, δεν τιμά τους αρμόδιους η άρνηση του ΕΚΑΒ να προσέλθει όταν κλήθηκε στον χώρο των Προπυλαίων, ενώ αποτελεί όνειδος το γεγονός του προπηλακισμού τους από την Δημοτική αστυνομία.

Το Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των προσφύγων και καλεί κάθε αρμόδιο φορέα να σπεύσει να μεριμνήσει για την ικανοποίηση τους προτού να είναι ανεπανόρθωτα αργά, ενώ εφιστά την προσοχή και καλεί τους πολίτες σε αντίσταση στα φαινόμενα του εκφασισμού της κοινωνίας που υποθάλπονται μένοντας ατιμώρητα.
"


    Στην κορυφή