ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ


Στη συμβολική πορεία με κεντρικό σύνθημα «Νόσος Αλτσχάιμερ: την αντιμετωπίζουμε βήμα – βήμα», που πραγματοποίησε η Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών από το Σύνταγμα μέχρι το Ζάππειο, συμμετείχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Μετά τον τερματισμό της πορείας στο Ζάππειο, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σήμερα η Αθήνα είναι υπερήφανη. Σήμερα η πόλη μας έγινε μέρος μιας μεγάλης αλυσίδας ανθρώπων που θέλουν να ενώσουν τη φωνή τους για να πουν ένα πράγμα: Ότι το Αλτσχάιμερ δεν το φοβόμαστε. Το κοιτάμε στα μάτια και το αντιμετωπίζουμε.

Και αποδείξαμε ότι οι δράσεις μας για να βελτιώσουμε την σκληρή πραγματικότητα του Αλστχάιμερ, δεν απορρέουν από υποχρέωση. Απορρέουν και από την έννοια και το μεράκι μας να κάνουμε καλά αυτό που αγαπάμε. Δεν θα αισθανόμουν καλά άλλωστε, ούτε ως Δήμαρχος αλλά ούτε και ως γιατρός, αν δεν ήταν έτσι.

Γι’ αυτό έχουμε κάνει το Δήμο καταφύγιο για όλες τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες είτε λέγονται μετανάστες, είτε άνεργοι, είτε άποροι.

Και σήμερα να ξέρετε ότι δεν τρέξαμε μακριά από το πρόβλημα. Τρέξαμε όλοι μαζί πιο κοντά στη λύση του. Και τονίζω το όλοι! Γιατί το ενδιαφέρον, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και η βοήθεια αποκτούν νέο νόημα όταν βρίσκουν συμμάχους.

Για το λόγο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για τη συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα, και να τονίσω ότι και αύριο θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τις αγωνίες μας, τις ελπίδες μας αλλά και θα υλοποιούμε και τις λύσεις προκειμένου στην Αθήνα των μεγάλων κοινωνικών αντιθέσεων, των μεγάλων μεταβολών και των μεγάλων αναγκών, κανένας πολίτης να μην αισθάνεται απροστάτευτος, να μην αισθάνεται μόνος, να μην αισθάνεται ανήμπορος
».



    Στην κορυφή