ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΣΤΟ ΤΖΟΓΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΛΛΕΞΕΙ Η ΕΕ


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συλλέξει σαφέστερα στοιχεία από την Ελλάδα και τα άλλα κράτη μέλη τόσο για την προστασία των παικτών όσο και για την πρόληψη της απάτης και του εθισμού στα τυχερά παιχνίδια που διεξάγονται στη χώρα, προκειμένου να την διευκολύνουν στην αξιολόγηση και τη διεκπεραίωση καταγγελιών στον συγκεκριμένο τομέα.

Αυτό αναφέρει ο Επίτροπος της ΕΕ κ. Michel Barnier, αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες, σε έγγραφη απάντηση που απέστειλε στις 8/02/2011 προς τον Θόδωρο Σκυλακάκη ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μετά από σχετική ερώτηση που υπέβαλε προς την Επιτροπή ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Στην ίδια απάντηση επισημαίνεται ότι "παιχνίδια όπως το ΚΙΝΟ, με περισσότερες από 100 κληρώσεις ημερησίως, είναι επαναλαμβανόμενα και η συχνότητα αυτή των κληρώσεων μπορεί να αποτελεί έναν από τους πολλούς παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα εθισμού κάποιου παίκτη".
Αναλυτικά στο κείμενο της απάντησης του Επιτρόπου της ΕΕ κ. Michel Barnier στην ερώτηση του Θ. Σκυλακάκη αναφέρονται τα εξής:

"H Επιτροπή επισημαίνει ότι τυχερά παιχνίδια όπως το Kino, με περισσότερες από 100 κληρώσεις ημερησίως, είναι επαναλαμβανόμενα και η συχνότητα αυτή των κληρώσεων μπορεί να αποτελεί έναν από τους πολλούς παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα εθισμού κάποιου παίκτη. Τα κράτη μέλη είναι ελεύθερα να καθορίζουν τους στόχους της πολιτικής τους σχετικά με τα τυχερά παιχνίδια και, όπου ενδείκνυται, να προσδιορίζουν λεπτομερώς το επιδιωκόμενο επίπεδο προστασίας. Στόχοι δημοσίου συμφέροντος, όπως η προστασία του καταναλωτή και η δημόσια τάξη, μπορούν να δικαιολογήσουν περιορισμούς στην ελευθερία εγκατάστασης που κατοχυρώνεται στο άρθρο 49 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα περιοριστικά όμως μέτρα πρέπει να πληρούν επίσης τους όρους που καθορίζονται στη νομολογία του Δικαστηρίου όσον αφορά την αναγκαιότητα και την αναλογικότητά τους. Μέσω της ευρείας διαβούλευσης η οποία θα ξεκινήσει προσεχώς, η Επιτροπή σκοπεύει να συλλέξει σαφέστερα στοιχεία για τους στόχους πολιτικής όλων των κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, όπως είναι η προστασία των παικτών, η πρόληψη της απάτης και του εθισμού στα τυχερά παιχνίδια. Τα στοιχεία αυτά θα την διευκολύνουν στην αξιολόγηση και τη διεκπεραίωση καταγγελιών στον συγκεκριμένο τομέα".


Σχετικά άρθρα
ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    Στην κορυφή