ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ ΑΠΟ 1/3 ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


"Mη δυνάμενοι να ανταπεξέλθουν οικονομικά υπό τις παρούσες συνθήκες, με μεγάλη τους λύπη, αισθανόμενοι ότι οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν την πραγματικότητα, σταματούν από την 1η Μαρτίου 2012 την πίστωση σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία.¨", όπως ανακοίνωσαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής και της Αχαΐας. Ειδικότερα αναφέρουν:


'Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό. Οι υποσχέσεις περί εξόφλησης των χρεών του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ κατά ένα μέρος τον Ιανουάριο,έπεσαν στο κενό.

Φανταζόμαστε ότι ούτε το άλλο μέρος των οφειλών που είχε δρομολογηθεί με τυμπανοκρουσίες για τον Μάρατιο, θα υλοποιηθεί. Είμαστε σε δεινή οικονομική θέση και αυτό αποδεικνύεται από τα καθημερινά κατασχετήρια που φθάνουν στους Συλλόγους μας.

Αδυνατούμε πλέον να χορηγήσουμε με πίστωση οτιδήποτε,αφού οι προμηθευτές μας απαιτούν εξόφληση της μετρητοίς και οι υπεύθυνοι, ζούν στον κόσμο τους.

Αν πράγματι ενδιαφέρονται έστω και στο ελάχιστο για την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων, τους καλούμε να σταματήσουν την υποκρισία και τον λαϊκισμό και να πάψουν να επιβαρύνουν συνεχώς τα φαρμακεία με νομοσχέδια και Υπουργικές αποφάσεις.

Οτιδήποτε διαφορετικό ειπωθεί από αυτούς που έχουν διαλύσει τα ασφαλιστικά ταμεία και το κοινωνικό κράτος, ως δικαιολογία για την σημερινή κατάσταση θα είναι όχι μόνο αισχρό και απαράδεκτο, αλλά πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας'.


    Στην κορυφή