ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ


Δύο από τις σημαντικότερες έρευνες που αναμένεται να αλλάξουν ριζικά τα δεδομένα για την προστασία της καρδιάς και των αγγείων ολοκληρώνονται στο Ερευνητικό & Πειραματικό Κέντρο της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ΕΛΠΕΝ.

Η μία γίνεται από τον καθηγητή Καρδιολογίας, κύριο Δημήτριο Θ. Κρεμαστινό και τους συνεργάτες του και η δεύτερη από τον καθηγητή sir Magdi Yacoub και τους συνεργάτες του. Με την έρευνα του καθηγητή κ. Κρεμαστινού αποδεικνύεται ότι η ελευρωπαΐνη – το κύριο συστατικό των φύλλων της ελιάς – και το ελαιόλαδo, όταν χρησιμοποιούνται, βοηθούν όχι μόνο στην πρόληψη της Στεφανιαίας Νόσου αλλά και μειώνουν σημαντικά τις επιπτώσεις από ένα έμφραγμα.

Ο καθηγητής sir Magdi Yacoub, που δουλεύει επίσης στο Ερευνητικό & Πειραματικό Κέντρο της ΕΛΠΕΝ, προχωρεί στη δημιουργία ενός ασύρματου μηχανισμού, ο οποίος θα δίνει συνεχώς πληροφορίες για τη αιμοδυναμική κατάσταση της καρδιάς. Το γεγονός αυτό θα επιτρέπει στους καρδιολόγους να αντιμετωπίζουν πλέον με διαφορετικό, πολύ αποτελεσματικότερο τρόπο, τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Για τα αποτελέσματα των ερευνών τους, οι δύο καθηγητές θα μιλήσουν σε Συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, στο ξενοδοχείο ATHENS HILTON, στην αίθουσα ΘΑΛΕΙΑ ΙΙΙ.

Η συνέντευξη γίνεται με αφορμή τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Ερευνητικού & Πειραματικού Κέντρου της ΕΛΠΕΝ από την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κυρία Λούκα Κατσέλη. Η εκδήλωση για τα εγκαίνια θα γίνει αύριο, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010, στις 18:30 στις εγκαταστάσεις του Ερευνητικού & Πειραματικού Κέντρου, που βρίσκονται στη Λεωφόρο Μαραθώνος 95, στο Πικέρμι.

Για τα επιτεύγματα και τους στόχους των εργαστηρίων όπου δίνεται ειδική έμφαση σε ανάπτυξη συσκευών και φαρμάκων για το αναπνευστικό θα μιλήσουν στη συνέντευξη της Πέμπτης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΠΕΝ, κύριος Θεόδωρος Τρύφων και ο Διευθυντής του Ερευνητικού & Πειραματικού Κέντρου της ΕΛΠΕΝ, κύριος Απόστολος Παπαλόης.





    Στην κορυφή