Προσφορά φιλοξενίας σε συνανθρώπους σε ανάγκη από τον ανακαινισμένο Κοινωνικό Ξενώνα Ενηλίκων Δήμου Βουλιαγμένης


Ο Κοινωνικός Ξενώνας Ενηλίκων του Δήμου Βουλιαγμένης εγκαινιάζει τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010, στις 10 πμ. Μετά από ανακαινιστικές εργασίες που διήρκεσαν ένα έτος, ο Ξενώνας είναι σε θέση να προσφέρει στους φιλοξενούμενούς τους συνθήκες διαβίωσης υψηλού επιπέδου, συνεισφέροντας στη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητάς τους.

Ο Κοινωνικός Ξενώνας Ενηλίκων του Δήμου Βουλιαγμένης έχει δυνατότητα φιλοξενίας 38, αυτοεξυπηρετούμενων, ενηλίκων. Ιδρύθηκε το 1986, με σκοπό την παροχή ηθικής στήριξης, στέγης και σίτισης σε άτομα τα οποία δεν είναι σε θέση να παραμείνουν στο σπίτι τους, για οιονδήποτε λόγο.

Αποστολή του Ξενώνα είναι να βοηθήσει ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία, να επανενταχθούν στην κοινωνία το συντομότερο δυνατόν, καθώς και να υποστηρίξει ηλικιωμένους ή άτομα με κλονισμένη υγεία, ώστε να ενταχθούν κατά τρόπο ομαλό σε ειδικευμένα κέντρα φροντίδας. Από την έναρξη της λειτουργίας του, ο Ξενώνας έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 2.000 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν άστεγοι, άνεργοι, χρήστες ναρκωτικών στη φάση της αποτοξίνωσης, καρκινοπαθείς και κακοποιημένες γυναίκες.

Ο Ξενώνας ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε εκ νέου με δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο των δράσεων του τελευταίου για την ενίσχυση των μη προνομιούχων πληθυσμών και την προσφορά στην κοινωνική πρόνοια.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δωρεά είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα:
www.snf.org/EL/index.php?ID=grants_EL&Rec_ID=270
    Στην κορυφή