Ποια είναι η στάση της γυναίκας στην πρόωρη εκσπερμάτιση του άντρα;


Η γυναίκα που βλέπει ότι ο άνδρας εκσπερματίζει γρήγορα στις σεξουαλικές επαφές έχει την εντύπωση ότι εκείνος αδιαφορεί για την δική της ικανοποίηση. Ως συνέπεια, αισθάνεται ότι ο σύντροφός της λειτουργεί με εγωιστικό και αδιάφορο τρόπο απέναντί της και ότι δεν είναι ελκυστική και σημαντική για εκείνον.

Πολύ συχνά, η σύντροφος που κυριαρχείται από θυμό αντιδρά χρεώνοντας τον άνδρα για το σεξουαλικό πρόβλημα, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για αυτό, κάτι που συντηρεί αλλά και μεγεθύνει τη σεξουαλική δυσλειτουργία. Ως συνέπεια, εκείνος νιώθει ανεπαρκής και υπάρχει αμοιβαία συναισθηματική απομάκρυνση και αραίωση των σεξουαλικών επαφών. Η απόσταση αυτή λειτουργεί αρνητικά, όχι μόνο στην επίλυση του σεξουαλικού προβλήματος, αλλά και στην εξέλιξη της σχέσης των συντρόφων.

Παράλληλα, ο τρόπος που θα αντιδράσει ο άνδρας όταν εμφανιστεί μια σεξουαλική δυσλειτουργία επηρεάζει σημαντικά τη συναισθηματική κατάσταση της γυναίκας. Ο άνδρας που χρεώνει τη σύντροφο για το πρόβλημα συχνά τη «γεμίζει» με τύψεις και ενοχές. Η γυναίκα αυτή μπορεί να αισθάνεται πληγωμένη, προδομένη και να κυριαρχείται από αίσθημα κατωτερότητας.

Υπάρχουν όμως και καταστάσεις όπου η γυναίκα μπορεί να μην επηρεαστεί αρνητικά και να συμπεριφερθεί με κατανόηση και υποστήριξη απέναντι στο σύντροφό της. Στις περιπτώσεις αυτές το πρόβλημα δεν απομακρύνει τους δύο συντρόφους. Αντίθετα, τους φέρνει πιο κοντά και αποτελεί ένα εμπόδιο – πρόκληση, που καλούνται μαζί να ξεπεράσουν.

Τέλος, δεν είναι σπάνιο ένα σεξουαλικό πρόβλημα του άνδρα να οδηγήσει αντίστοιχα στην εκδήλωση ενός σεξουαλικού προβλήματος στη γυναίκα. Για παράδειγμα, η στυτική δυσλειτουργία του άνδρα μπορεί να κάνει τη σύντροφό του να θεωρήσει ότι δεν του είναι πλέον ελκυστική και επιθυμητή και έτσι να μην αποζητά τις σεξουαλικές επαφές και να απομακρυνθεί, εμφανίζοντας μειωμένη ερωτική επιθυμία.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ… ΚΑΙ 10 ΓΙΑ ΜΑΣ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας


    Στην κορυφή