ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROMEDICA


Το απολογιστικό έργο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ιατρικού Ομίλου Euromedica παρουσίασε σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010 ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, κ. Απόστολος Τερζόπουλος σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μουσείο Μπενάκη.

Για τη Euromedica η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί εγγενές στοιχείο της λειτουργίας και της δραστηριότητας της, που πηγάζει από το ίδιο το αντικείμενο της: τη φροντίδα για τη διαφύλαξη της υγείας και της ποιότητας ζωής. Ως εκ τούτου, η ενεργός δραστηριοποίηση της ως υπεύθυνου εταιρικού πολίτη με διάρκεια και περιεχόμενο, πάντα με άξονα τον άνθρωπο, αποτελεί για την Euromedica αφετηρία και τελικό προορισμό των δράσεων ΕΚΕ που υλοποιεί.

Με στόχο τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό σχεδιασμό του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Euromedica έχει συστήσει ειδική επιτροπή, η οποία έχει την ευθύνη επιμέλειας και εποπτείας των δράσεων και αποτελείται από τον κ. Νικόλαο Λεγάκη, Ομότιμο Καθηγητή Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, την κα Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Σεναριογράφο και την κα Ελισάβετ Πλέσσα, Ιστορικό Τέχνης.

Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Euromedica έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται σύμφωνα με 7 κατευθυντήριους άξονες, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων:
• Άξονας Δυσπρόσιτων Περιοχών της Ελλάδας
• Άξονας Τρίτης Ηλικίας
• Άξονας Αθλητισμού
• Άξονας Επιστήμης/Έρευνας
• Άξονας για τα Παιδιά που Πάσχουν
• Άξονας Παιδείας
• Άξονας Χορηγιών και Προσφοράς στην Κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, στον άξονα δυσπρόσιτων περιοχών της Ελλάδας η Euromedica προέβη στη δωρεά ασθενοφόρου στο Ιατρικό Κέντρο της Αστυπάλαιας, ενώ παράλληλα στηρίζει 12 παιδιά Γυμνασίου, Δημοτικού και προσχολικής ηλικίας από το ακριτικό Αγαθονήσι.

Στον άξονα που αφορά στην Τρίτη Ηλικία, η Euromedica προσφέρει υλική και ηθική βοήθεια στους γέροντες του Κασιμάτειου Γηροκομείου Κυθήρων με την ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, την αποστολή φαρμάκων, ιατρικών υλικών και ειδών ιματισμού, την αποστολή Ομάδας Ιατρικής Στήριξης δύο φορές το χρόνο και την ψυχαγωγία των φιλοξενουμένων του Γηροκομείου με τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικης, Πασχαλινής και Αποκριάτικης γιορτής, εκδρομών και γευμάτων ψυχαγωγίας.

Όσον αφορά στον άξονα του Αθλητισμού, η Euromedica παρείχε την κάλυψη βασικών εξετάσεων για τους 25 αθλητές και αθλήτριες των Εθνικών και Προεθνικών ομάδων, καθώς και 20 επιπλέον αθλητών και αθλητριών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πένταθλου. Συγχρόνως ανέλαβε τη χορηγία της προετοιμασίας της ελληνικής ομάδας ιστιοπλοΐας για τους αγώνες Special Olympics 2011.

Στον άξονα της Επιστήμης/Έρευνας, η Euromedica από το 2007 και για τρία ακαδημαϊκά έτη προκηρύσσει ετησίως προγράμματα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές σε εξειδικευμένους ιατρικούς κλάδους. Πιο συγκεκριμένα οι μέχρι σήμερα προκηρυγμένες υποτροφίες αφορούσαν σε σπουδές με κατεύθυνση τη Διάγνωση και Θεραπεία Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων (2007-2008), τη Στοχευμένη Θεραπεία Νεοπλασματικών Παθήσεων (2008-2009) και την Αθλιατρική (2009-2010).

Αναφορικά με τον άξονα των Παιδιών που Πάσχουν, η Euromedica άνοιξε την αγκαλιά της στα παιδιά, που νοσηλεύονται στο παιδογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και διοργάνωσε μαθήματα ζωγραφικής με φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα προχώρησε στην οργάνωση και διαμόρφωση μόνιμης έκθεσης με τα 147 καλλιτεχνήματα στους χώρους υποδοχής του νοσοκομείου.

Όσον αφορά στον άξονα της Παιδείας, η Euromedica έχει θεσπίσει από το 2007 και για τρία σχολικά έτη υποτροφίες για αριστούχους απόφοιτους, που ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας.

Στον άξονα των Χορηγιών και της Προσφοράς στην Κοινότητα, η Euromedica προσφέρει δωρεάν εξετάσεις στους φιλοξενούμενους του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, παρείχε δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε μέλη του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και έχει αναλάβει την υποστήριξη, σε πολλούς τομείς, φορέων, συλλόγων, οργανώσεων και πρωτοβουλιών, όπως το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη), το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την ΕΛΕΠΑΠ, τον Σύλλογο Συνδρόμου DOWN, τους Συλλόγους ΑΜΕΑ Θεσσαλονίκης, τον Ξενώνα Καρκινοπαθών Πυλαίας Θεσσαλονίκης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αγ. Στυλιανός (Θεσσαλονίκη) και άλλους.

Κλείνοντας την παρουσίαση του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Euromedica ο κ. Απόστολος Τερζόπουλος επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα διαρκείας, το οποίο συνεχίζεται και θα συνεχίζεται με συνέπεια, γεγονός το οποίο αποτελεί πάγια δέσμευση του Ομίλου, πολύ περισσότερο σήμερα στο πλαίσιο της δύσκολης περιόδου που περνάει η χώρα μας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Θωμάς Ν. Λιακουνάκος εκ μέρους της Euromedica, ο Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και Αντιδήμαρχος Αθηναίων, κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Marketing των Special Olympics Αθήνα 2011, κ. Άρης Μαλτάς.

Η κοινωνική προσφορά αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφίας και αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Euromedica, που με βαθιά αίσθηση καθήκοντος συνεχίζει να στηρίζει συνανθρώπους μας, που έχουν πραγματικές ανάγκες. Πάγια δέσμευση της είναι η συνεπής συνέχιση των δράσεων του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αλλά και η ανάπτυξη νέων δράσεων για το 2010-2011, που έχουν ήδη σχεδιαστεί προκειμένου η κοινωνική προσφορά της να αγγίξει ακόμα περισσότερους ανθρώπους.



    Στην κορυφή