ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ 2010


Ενεργοποιήσου. Ενημερώσου. Πρόλαβε. Η οστεοπόρωση σε απειλεί.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης 2010, διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης στις 18/10 στην Αίθουσα του Μετρό Συντάγματος και στις 20/10 στο ξενοδοχείο Τιτάνια.


Πρόγραμμα:

8:00 – 11:00 διανομή εντύπων & παιχνίδι «τροχός της πρόληψης»
11:00 – 18:00 δωρεάν μετρήσεις κύφωσης & σκολίωσης, διανομή εντύπων, παιχνίδι «τροχός της πρόληψης», ελεύθερη συνομιλία με εξειδικευμένους επιστήμονες 4 ειδικοτήτων (διατροφή, άσκηση, ψυχολογία, οστεοπόρωση)
18:00 – 20:00 διανομή εντύπων & παιχνίδι «τροχός της πρόληψης»,


Υ.Γ.1. Για τις μετρήσεις κύφωσης και σκολίωσης θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Θα εξυπηρετούνται 40 άτομα/ώρα.

Υ.Γ.2. στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί 1 ώρα διάλειμμα για την ομάδα κύφωσης & σκολίωσης και το ιατρικό προσωπικό.


Η εκστρατεία ενημέρωσης συνεχίζεται και την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010, ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης, όπου εξειδικευμένοι επιστήμονες από τις 10:00 – 20:00, θα μιλήσουν ανοιχτά στο κοινό για όλες τις νεώτερες εξελίξεις γύρω από:
  • Την οστεοπόρωση
  • Την οστεοαρθρίτιδα
  • Την εμμηνόπαυση
  • Τα αισθητικά προβλήματα
  • Τη διατροφή
  • Την υπέρταση και την οστεοπόρωση
  • Τον θυρεοειδή και την οστεοπόρωση
  • Τα σπονδυλικά κατάγματα


*Συμβολική τιμή εισόδου: 5€. Τα έσοδα του Συνεδρίου θα διατεθούν, από το μη κερδοσκοπικό μας σωματείο, για την ανέγερση του «Σπιτιού της Οστεοπόρωσης». Η είσοδος για τα μέλη του Συλλόγου είναι ελεύθερη, με την επίδειξη της κάρτας τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, : 210 8018123, 210 6280698 www.osteocare.gr

Λίγα λόγια για τον φορέα:

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF).

Ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο, το οποίο απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη, την εμμηνόπαυση και τη σκελετική υγεία γενικότερα.

Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει ενεργό δράση και έργο τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.

Η δραστηριότητά του επεκτείνεται στην ενημέρωση και συμβουλευτική μέσω ημερίδων σεμιναρίων, συνεδρίων και ενημερωτικών εντύπων, τα οποία αναλύουν σημαντικά θέματα της σκελετικής μας υγείας.




    Στην κορυφή