ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ


Η αύξηση ποσοστών καρκίνου όπως διαφαίνεται από τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία αναδεικνύει τον καρκίνο ως Παγκόσμια Μάστιγα της εποχής, επισημαίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Η πρόοδος της επιστήμης στην έρευνα και θεραπεία δεν μειώνει την αναγκαιότητα και την σοβαρότητα της πρώιμης διάγνωσης και πρόληψης. Οι προϋποθέσεις οι οποίες συντελούν στην πρόληψη για μείωση έκθεσης σε καρκινογόνους παράγοντες έχουν αναγνωριστεί από όλες τις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις κατά του καρκίνου και από 90 χώρες του κόσμου. Σε αυτές τα προληπτικές έγκαιρες παρεμβάσεις εντάσσονται : η αποφυγή του καπνίσματος η έκθεση παιδιών στο καπνό, η φυσική άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή, η υγιεινή δίαιτα και αποφυγή της παχυσαρκίας, η αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και πληροφόρηση σε προληπτικά εμβόλια ενάντια στον καρκίνο.

Σήμερα το Περιβάλλον είναι διαφορετικό, τα παιδιά εκτίθενται σε πολύ περισσότερες χημικές ουσίες μέσω εκατομμυρίων προϊόντων διατροφικών και μη. Η έκθεση επί παραδείγματι σε μεθελοϋδράργυρο (ανώτερα επίπεδα ΕΡΑ), χλωριωμένα εντομοκτόνα, επεξεργασμένες τροφές με χημικά πρόσθετα, πρόσθετα εμβολίων (με μεθελοϋδράργυρο, αλουμίνιο φορμαλδεΰδη ) προϊόντα προσωπικής φροντίδας επιβαρυμένα με ενδοκρινικούς διαταράκτες και 65% καρκινογόνες ουσίες από επίσημη εκτίμηση του FDA, αντικολλητικές χημικές ουσίες στο νερό, αέρα, και φαγητό, ουσίες που διαχέονται στο περιβάλλον από την καύση των απορριμμάτων, των βιομηχανιών και αυτοκινήτων, υποβρύχιες και εναέριες πυρηνικές δοκιμές, δημιουργούν συνθήκες μιας τεράστιας τοξικολογικής επιβάρυνσης,.
Όλα αυτά συνδυασμένα με τον παράγοντα της βιοσυσσώρευσης των χημικών ουσιών παραπέμπουν στο συμπέρασμα ότι είμαστε υποκείμενα ενός ανεξέλεγκτου πειράματος.

Η υπεύθυνη στάση της πολιτείας απαιτεί :
Υιοθέτηση πολιτικών προστασίας ενάντια στην περιβαλλοντική ρύπανση που επηρεάζει τον διατροφικό παράγοντα από «τοξική επιβάρυνση», όπως συμβαίνει σήμερα στην Βοιωτία, Αττική και την κεντρική Εύβοια όπου η επιβάρυνση συνεχίζεται από την άντληση, διανομή και χρήση των τοξινομένων υπόγειων υδάτων σαν «νερό για ανθρώπινη χρήση».

Υιοθέτηση μέτρων για την μείωση ορίων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με παράλληλη προώθηση εκστρατειών ενημέρωσης που αφορούν στις επιπτώσεις της από την αλόγιστη χρήση κινητού και λήψη μέτρων για την αποφυγή επιβάρυνσης του αστικού περιβάλλοντος από τις κεραίες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Για μια μετωπική σύγκρουση με τους επιβαρυντικούς παράγοντες είναι απαραίτητη η εγρήγορση και συμμετοχή αφυπνισμένων πολιτών που αντιστέκονται στην άκρατη χωρίς έλεγχο κατανάλωση, οι οποίοι θα ενεργούν δια μέσου οργανωμένων ομάδων καταναλωτών με πιέσεις για αλλαγή πολιτικής και ενημέρωση των συμπολιτών τους.

Προϋποθέτει επίσης αφύπνιση και ευαισθητοποίηση από την πολιτεία για την ενίσχυση της Προαγωγής και Αγωγής Υγείας των πολιτών και την άμεση λήψη μέτρων προστασίας ανθρώπινού-ζωικού και φυσικού περιβάλλοντος. Μόνο μέσω μιας αναγνωρισμένης και υιοθετημένης ολιστικής πράσινης στροφής στην αγροτική, βιομηχανική, βιοτεχνική παραγωγή και κατανάλωση και με ενίσχυση της δικής μας στάσης και συμπεριφοράς ως καταναλωτές, θα αντιπαρατεθούμε στον Καρκίνο.


    Στην κορυφή