ΟΕΝΓΕ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ


Όρους για τη διεξαγωγή διαλόγου θέτει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) , ώστε να γίνει δημιουργική συζήτηση που να στοχεύει στη βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Σήμερα, οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης απέστειλαν πρόσκληση για διάλογο την Πέμπτη στους φορείς: ΠΟΣΕΥΠ, ΠΙΣ, την Πανελλήνια Εταιρεία Διευθυντών του ΕΣΥ, την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (ΕΕΛΙΑ), την Πανελλήνια Ιατρική Εταιρία (ΠΙΕ), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για ζητήματα που αφορούν τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση-απάντηση" του ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ: "Σε επανειλημμένες συναντήσεις που είχαμε ως ΟΕΝΓΕ με την πολιτική ηγεσία του ΥΥ&ΚΑ εκθέσαμε αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις μας, τις οποίες μάλιστα κάναμε γνωστές σε σας και εγγράφως μέσω των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, τις οποίες πάντοτε σας επιδίδουμε.

Τις θέσεις και τις προτάσεις μας εκθέσαμε επίσης και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου.
Δυστυχώς τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν λάβατε υπόψη σας και νομοθετήσατε αγνοώντας επιδεικτικά τόσο την ΟΕΝΓΕ, όσο και τους άλλους ιατρικούς φορείς. Τώρα μας καλείται εσπευσμένα σε διάλογο προκειμένου να εφαρμόσετε το νόμο που ψηφίσατε μονομερώς, αποφεύγοντας μάλιστα να μας αποστείλετε ένα κείμενο στο οποίο θα εκθέσετε τις απόψεις σας και θα αναλύσετε το πλαίσιο στο οποίο αποσκοπείτε να κινηθεί η συζήτηση.

Αξιότιμοι κύριοι
Η ΟΕΝΓΕ δεν προτίθεται να γίνει «ντεκόρ» ενός εικονικού διαλόγου με προειλημμένες πολιτικές αποφάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης για εφαρμογή των κατευθύνσεων του επικαιροποιημένου Μνημονίου στην υγεία. Ως γνωστόν όλοι οι ιατρικοί φορείς στη μαζικότατη συνέλευση στις 6ης Φεβρουαρίου στο χώρο της κατάληψης του υπουργείου Υγείας, κατέληξαν σε κείμενο 12 θέσεων για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν συνολικά την περίθαλψη στη χώρα μας και στο οποίο οφείλετε να δώστε απάντηση.
Εάν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θέλει μια δημιουργική συζήτηση μαζί μας που να στοχεύει στη βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, προτείνουμε από πλευράς μας την παρακάτω θεματολογία :
Κλαδική σύμβαση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών- Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο – διασφάλιση των επιδομάτων βιβλιοθήκης και νοσοκομειακού από ενδεχόμενες περικοπές - εκπαίδευση - ειδίκευση
Πρότυπο ασφαλούς και ποιοτικής εφημερίας – άμεση κατάργηση του πλαφόν στις πρόσθετες εφημερίες – αυτοτελή Τ.Ε.Π.
επίσπευση των προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κάλυψη των υποστελεχωμένων Τμημάτων και των ΜΕΘ-ΜΑΦ
οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ιδιαίτερα στα Αστικά Κέντρα– χρηματοδότηση - Συλλογική Σύμβαση με τους γιατρούς – άμεση Συμφωνία του ΙΚΑ με το ΕΣΥ για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του
προμήθειες, φάρμακο".


    Στην κορυφή