ΟΕΝΓΕ: AΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ


"Ο «προς το παρόν λογιστής» και αργότερα Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι ο εισπρακτικός μηχανισμός των νοσοκομείων και των λογιστηρίων τους. Καμιά έγνοια για την κοινωνική ανέχεια και εξαθλίωση μεγάλων στρωμάτων του πληθυσμού, κανένα ενδιαφέρον για την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, η οποία πέφτει κατακόρυφα" επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ ) Δημήτρης Βαρνάβας και συνεχίζει:
"Εκτίναξε λοιπόν ο κ. Λοβέρδος με σημερινή του απόφαση το εξέταστρο στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας από τα 3 στα 5 ευρώ, με στόχο αυτό να κινηθεί ανοδικά στα 20 κι αν οψέποτε καταφέρει ακόμη και στα 50 ευρώ!

Ως λογιστής έπρεπε να ξέρει ο κ. Λοβέρδος ότι στη χώρα μας οι πολίτες καταβάλλουν από την τσέπη τους ποσοστό συνολικής δαπάνης υγείας μεγαλύτερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης και μάλιστα οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ελλάδα συναγωνίζονται εκείνες των ΗΠΑ, όπου υπάρχει ένα πλήρως ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας.

Η κατάντια των 5 ευρώ θα πλήξει όχι μόνο τους άπορους και ανασφάλιστους, τους γέροντες του ΟΓΑ και τους χρόνιους ασθενείς, αλλά και τα παιδιά που για να συμπληρωθεί το ετήσιο σχολικό δελτίο θα πρέπει οι γονείς τους να καταβάλλουν τουλάχιστον 20 ευρώ για κάθε παιδί!

Η ΟΕΝΓΕ, μέσω της καμπάνιας που διοργάνωσε πριν λίγους μήνες, εξέφρασε τη σφοδρή της αντίθεση σε τέτοια μέτρα και κάλεσε τους πολίτες σε μαζική άρνηση να πληρώσουν για τρίτη φορά υπηρεσίες που πλήρωσαν μέσω της φορολογίας και των εισφορών τους στον κλάδο υγείας των ασφαλιστικών ταμείων.

Καλούμε τον κ. Λοβέρδο επιτέλους να λειτουργήσει ως πολιτικός και ν΄ αντιληφθεί ότι πάνω από τις αγορές και τις εισπράξεις βρίσκονται οι πολίτες και οι βιοτικές τους ανάγκες."


    Στην κορυφή