Ο ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ


"Χέρι - χέρι οι μνημονιακοί υπουργοί Υγείας και Εργασίας συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ για τη φαρμακευτική δαπάνη και συνεχίζει:

"Οι ανακοινώσεις τους για περαιτέρω μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, σημαίνει ότι ακόμα περισσότεροι πολίτες δεν θα έχουν πρόσβαση σε επαρκή και κατάλληλα για την υγεία τους φάρμακα. Φαίνεται ότι ο κ. Λοβέρδος δεν ακούει ούτε το διορισμένο από τον ίδιο πρόεδρο του ΕΟΦ ο οποίος πρόσφατα δήλωνε ότι «ο στόχος του μνημονίου για περιορισμό της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1,3 δις θα πρέπει να αναθεωρηθεί γιατί η επιδίωξή του θα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες, θέτοντας μεταξύ άλλων σε κίνδυνο την παροχή πολλών σημαντικών φαρμάκων για την υγεία του ελληνικού πληθυσμού».

Τελικά ο θιασώτης της τρόικας Υπ. Υγείας συνεχίζει να λειτουργεί μόνο ως λογιστής της ασθένειας, αδιαφορώντας επικίνδυνα για την υγεία του ελληνικού λαού.

Η αντίσταση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και των εκφραστών τους, είναι αναγκαία για την επιβίωση της."



    Στην κορυφή