Ο ΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ


"Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε επισημάνει το βεβιασμένο της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από τον Ο.Α.Ε.Ε., και την αναγκαιότητα να προηγηθεί περίοδος πιλοτικής εφαρμογής του μοντέλου, όπως ορθώς πράττει ο Ο.Π.Α.Δ. αντίστοιχα για την ηλεκτρονική καταγραφή των παρακλινικών εξετάσεων μέχρι την 31.12.2010"επισημαίνει σε ανακοίνωση του το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών:

"Ο Ι.Σ.Α. είναι σύμφωνος με την προσπάθεια των Ασφαλιστικών Οργανισμών, να βελτιώσουν το σύστημα διαχείρισης των ασφαλισμένων τους και συνακόλουθα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αυτών , καθώς και την επίτευξη οικονομιών κλίμακος, χωρίς όμως αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.

Η έναρξη της εφαρμογής του μέτρου από σήμερα 18/10/2010, απεκάλυψε την προχειρότητα της υφιστάμενης υποδομής, με τους γιατρούς και φαρμακοποιούς που διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό να επιχειρούν να εγγραφούν στο σύστημα και να τους πετάει έξω.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και τη Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε. να ανασκευάσουν την απόφασή τους και να προχωρήσουν σε πιλοτική εφαρμογή μέχρι 31.12.2010, δίνοντας τα χρονικά περιθώρια προσαρμογής των συμβεβλημένων υγειονομικών.

Επίσης να ληφθεί μέριμνα από το Υπουργείο Εργασίας, για τη δυνατότητα επιδότησης της αγοράς του απαιτούμενου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, λόγω των άσχημων οικονομικών συνθηκών στις οποίες καλούνται οι συμβεβλημένοι ιατροί να ασκήσουν το ιατρικό τους έργο και των χαμηλών αποδοχών των συμβεβλημένων με τον Ο.Α.Ε.Ε. ιατρών, καθώς και θέσπιση ανάλογων φορολογικών κινήτρων."




    Στην κορυφή