ΝΕΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣΤΟΥ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


Στην παρουσίαση του Νέου Υπερσύγχρονου Κέντρου Μαστού προχώρησε σήμερα ο Όμιλος Ευρωκλινικής. Επενδύοντας 1 εκατ. ευρώ, ο Όμιλος δημιούργησε ένα κέντρο αναφοράς που παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας όσον αφορά στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων του μαστού.

Το νέο Κέντρο Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένους επιστήμονες όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων. Επίσης είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα απεικόνισης τελευταίας τεχνολογίας, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα των διαγνώσεων αλλά και των θεραπειών.

Διαθέτει Ψηφιακό Μαστογράφο Hologic Selenia, ο οποίος με βάση τις πρόσφατες μελέτες έχει αποδειχθεί ότι εκπέμπει τη χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας σε σύγκριση με τους άλλους ψηφιακούς μαστογράφους. Επίσης, είναι εξοπλισμένο με τον εξειδικευμένο Υπερηχοτομογράφο για το μαστό, Aixplorer Super Sonic που προσφέρει την πλέον εξελιγμένη μέθοδο ελαστογραφίας Shearwave και Μαγνητικό Τομογράφο μαστών. Τον προηγμένο εξοπλισμό του Κέντρου συμπληρώνει το σύστημα Mammotome (Lorad της Hologic), το οποίο αξιοποιείται για τις κλειστές – αναίμακτες βιοψίες αψηλάφητων βλαβών του μαστού.

Επιπλέον, παρέχεται συμβουλευτική από Ογκολογικό Συμβούλιο όπου προτείνεται η θεραπευτική αντιμετώπιση γυναικών με καρκίνο μαστού σύμφωνα με επιστημονικά τεκμηριωμένες κατευθυντήριες γραμμές από διεπιστημονική ομάδα Χειρουργών μαστού, Ογκολόγων - Παθολόγων, Πλαστικών Χειρουργών, Ακτινοδιαγνωστών, Ακτινοθεραπευτών – Ογκολόγων και Παθολογοανατόμων.

Η ολοκληρωμένη και συντονισμένη φροντίδα που προσφέρει το νέο Κέντρο Μαστού της Ευρωκλινικής συμπληρώνεται με την ψυχολογική υποστήριξη από έμπειρη σε θέματα καρκίνου του μαστού Κλινική Ψυχολόγο και βεβαίως με το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.
«Σε μια περίοδο κατά την οποία ο κλάδος της Υγείας στη χώρα μας – και δη της ιδιωτικής – αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, ο Όμιλος της Ευρωκλινικής συνεχίζει την ανάπτυξη του, μένοντας πιστός στο όραμα και την αποστολή του για παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας» ανέφερε ο κ. Ιωάννης Κοκολινάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Όπως τόνισε ο κ. Ι. Κοκολινάκης το περασμένο έτος οι επενδύσεις του Ομίλου Ευρωκλινικής ανήλθαν σε 9 εκατ. ευρώ και αφορούσαν στην ανακαίνιση των κλινικών και την αγορά νέου, υπερσύγχρονου εξοπλισμού.

Και συνέχισε λέγοντας «Δέσμευση μας στον Όμιλο της Ευρωκλινικής είναι η διαρκής εξέλιξη και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας με στόχο να ανταποκρίνεται στις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες των Ελλήνων ασθενών που αποζητούν άρτια ιατρική φροντίδα. Αυτή μας τη δέσμευση κάνουμε σήμερα πράξη στον τομέα της πρόληψης και της θεραπείας με την ανάπτυξη και λειτουργία του νέου μας Κέντρου».

«Το νέο Κέντρο Μαστού της Ευρωκλινικής, διαθέτει όλα τα εφόδια που είναι απαραίτητα για να προληφθεί, να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος του μαστού αλλά και όλες οι παθήσεις που συνδέονται με το Μαστό» σημείωσε η κα Ελένη Φαλιάκου, Χειρουργός μαστού και Διευθύντρια του Κέντρου Μαστού. Παράλληλα η κα Ε. Φαλιάκου στο πλαίσιο της παρουσίασης της αναφέρθηκε εκτεταμένα στο σύνολο των επεμβάσεων που υλοποιούνται στο Κέντρο Μαστού όπως οι μικροεπεμβατικές πράξεις - παρακεντήσεις με λεπτή βελόνα (FNA), οι διαδερμικές βιοψίες (core biopsies) και οι προεγχειρητικοί εντοπισμοί αψηλάφητων βλαβών, ενώ τέλος τόνισε ότι «στο νέο Κέντρο Μαστού λειτουργεί και Τμήμα Παρακολούθησης Γυναικών Υψηλού Κινδύνου στις οποίες παρέχεται συμβουλευτική από Κλινικό Γενετιστή».

Το νέο Κέντρο Μαστού του Ομίλου της Ευρωκλινικής λειτουργεί στον 6ο Όροφο της Ευρωκλινικής Αθηνών.


    Στην κορυφή