ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ


Μετά απο γενική συνέλευση του γιατρών του νοσοκομείου αποφασίσθηκε επίσχεση εργασίας από την Παρασκευή 27/8. Οι γιατροί ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών Απριλίου, Μαΐου ,Ιουνίου, Ιουλίου 2010, χωρίς περικοπές, καθώς και των οφειλομένων από το 2009, (Αυγούστου και Δεκεμβρίου).

"Η επίσχεση εργασίας αποτελεί καθ’όλα νόμιμο δικαίωμα των εργαζομένων, στο οποίο υποχρεούνται να καταφύγουν, ως έσχατο μέσο διεκδίκησης του αυτονόητου: Να πληρωθούν για εφημερίες τις οποίες υποχρεωτικά έκαναν", αναφέρεται σε ανακοίνωση της πενταμελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου, ενώ με επιστολή προς τον διοικητή του νοσοκομείου και τους αρμοδιους φορείς ζητούν:

"Με δεδομένη την σχεδόν καθολική συμμετοχή των γιατρών στην επίσχεση, θα πρέπει από σήμερα να φροντίσετε, σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους:

1. Την αναστολή της πρωινής εφημερίας του νοσοκομείου την Παρασκευή27-08-2010, την αναστολή της εφημερίας του Ψυχιατρικού τμήματος το Σάββατο 28/08/2010, καθώς και της Γενικής εφημερίας της Κυριακής 29/08/2010.

2.Οι κλινικές και τα τμήματα θα λειτουργήσουν ΜΟΝΟ με τους εφημερεύοντες, γι αυτό είναι αναγκαίο, σε συνεννόηση με τους συντονιστές Διευθυντές ,να γίνει όπου χρειαστεί διακομιδή ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.

3.Κατά τις μέρες και ώρες εφημερίας, θα αντιμετωπίζονται ΜΟΝΟ περιστατικά, των οποίων η ζωή είναι σε κίνδυνο. Τα υπόλοιπα, και το ΕΚΑΒ, θα κατευθύνονται σε άλλα νοσοκομεία.

4. Είναι απαραίτητο, να λάβετε όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ενημέρωση εμπλεκομένων φορέων καθώς και πολιτών, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ασθενών".



    Στην κορυφή