ΜΕΡΙΔΕΣ. ΄ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ... ΜΕΤΡΑΕΙ΄


Έπειτα από τις επιτυχημένες εναρκτήριες εκδηλώσεις της καμπάνιας «Μερίδες: Το μέγεθος... μετράει», στο πάρκο της Ακρόπολης στη Λευκωσία και στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα (υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων) τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο αντίστοιχα, η προσπάθεια του portal διατροφής medNutrition να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει το κοινό για το μέγεθος της μερίδας συνεχίζεται, με σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων στη Χαλκίδα, στην Κόρινθο και στο Κιάτο.

Η προσπάθεια ενημέρωσης ξεκινά στις 23 – 26 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία (στα πλαίσια του 6ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου με Διεθνείς Συμμετοχές) και συνεχίζει το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Οκτωβρίου από την προβλήτα του Αγίου Νικολάου στην παραλία της Χαλκίδας. Ακολουθεί, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου η Κόρινθος (Εθνικής Αντιστάσεως 9), ενώ το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, η ομάδα του medNutrition θα περιμένει το κοινό στο Κιάτο (πλατεία Ελευθερίας 12, πλησίον Alpha Bank). Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα των Δήμων Χαλκιδέων, Κορινθίων και Σικυωνίων αντίστοιχα αλλά και του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου .
Διαιτολόγοι - διατροφολόγοι, θα είναι εκεί, έτοιμοι να απαντήσουν κάθε ερώτηση και να δώσουν συμβουλές στους επισκέπτες.

Το μέγεθος της μερίδας έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, αυξάνοντας αντιστοίχως και την ενεργειακή πρόσληψη. Από το 1970 έως σήμερα, το μέγεθος της μερίδας έχει διπλασιαστεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει –ακόμη και- πενταπλασιαστεί! Αυτός είναι κι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της «επιδημίας» της παχυσαρκίας.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα μοιραστούν στο κοινό ειδικές αφίσες ενημέρωσης. Σε αυτές, η μερίδα του κάθε τροφίμου αντιστοιχείται οπτικά με απλά αντικείμενα της καθημερινής ζωής, σε μια προσπάθεια να ξαναβρούμε και πάλι το χαμένο μας «μέτρο»… «Δεδομένου ότι οι περισσότεροι δε διαθέτουν ζυγαριές ή ειδικά σκεύη μέτρησης, η οπτική σύγκριση με καθημερινά αντικείμενα μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη», σημειώνει η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, επιστημονική υπεύθυνος της καμπάνιας, κυρία Ιωάννα Κατσαρόλη.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με χορηγό τη ΦΑΓΕ και την υποστήριξη των: Ζυμαρικά Barilla Ολικής Αλέσεως, Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ, Βoehringer Ιngelheim Pharmaton Vitamigen, Δημητριακά Ολικής Αλέσεως FITNESS® της NESTLÉ®, Ρύζι Uncle Ben’s.

Για περισσότερες πληροφορίες και υλικό:
www.medNutritioncampaign.com
www.megethosmeridas.gr
Παρασκευάς Παπαχρήστος, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – mednutrition@gmail.com
Νεκταρία Καρακώστα - karakosta@mednutrition.gr


    Στην κορυφή