ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
30/08/2016

Κύρια θέματα του Συνεδρίου για την Υγεία της γυναίκας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα είναι μεταξύ άλλων η παροχή υπηρεσιών Υγείας στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (πρόσφυγες) όσον αφορά την Μαιευτική και Γυναικολογία και κυρίως την πρόληψη ανεπιθύμητων κυήσεων, την ολοκλήρωση μιας εκγυμοσύνης και την γέννηση ενός υγιούς νεογνού, καθώς επίσης και την πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι γεννήσεις στην Ελλάδα το 2014 παρουσίασαν μείωση κατά 2.1% σε σχέση με το 2013, ενώ οι θάνατοι παρουσίασαν αύξηση κατά 1.7%.

Θα συζητηθεί επίσης το θέμα της Μεταμόσχευσης Μήτρας. Σύμφωνα με τα πρόσφατα Διεθνή στοιχεία έχουν ήδη γεννηθεί 7 παιδιά από μητέρες, στις οποίες είχε προηγηθεί Μεταμόσχευση Μήτρας. Θα αναφερθούμε επίσης σε δικές μας χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης του γυναικείου γεννητικού συστήματος σε

Στην Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο γίνονται κάθε χρόνο δωρεάν εξετάσεις Παπανικολάου σε άπορες και ανασφάλιστες Γυναίκες.

Το Συνέδριο προβλέπεται να το παρακολουθήσουν άνω των 600 συνάδελφοι από όλο τον κόσμο. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές του Συνεδρίου, οι οποίοι είναι 254 και προέρχονται από διάφορες χώρες, θα αναφερθούν επίσης στη διατήρηση της γονιμότητας σε γυναίκες που πάσχουν από Γυναικολογικό Καρκίνο, στις διαταραχές της περιόδου, στην αντισύλληψη και την πρόληψη των ανεπιθύμητων κυήσεων.

Για την ενημέρωση των νέων στην χώρα μας το Προσωπικό του Τμήματος Οικογενειακού Προγραμματισμού της Β’ Μαιευτικής κι Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών επισκέπτεται εθελοντικά, κάθε χρόνο περίπου 100 Σχολεία σε όλη την Ελλάδα, ενημερώνοντας τα παιδιά για θέματα αγωγής Υγείας και διαφυλικών σχέσεων.

Η εναρκτήρια τελετή θα γίνει την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19.30 στην αίθουσα Τερψιχόρη Α του Ξενοδοχείου Hilton.

Στην τελετή θα απονεμηθούν βραβεία Παπανικολάου σε διεθνούς κύρους προσωπικότητες και θα συμμετάσχουν ομιλητές από τον Πανεπιστημιακό και Πολιτικό χώρο.



    Στην κορυφή